Dit zijn de populairste jachthavens van Europa

Als we sociale media mogen geloven, zijn dit de populairste jachthavens van Europa.

jachthavens

Populariteit

Er valt niet aan te ontkomen: tegenwoordig zijn hartjes en likes op sociale media ontzettend belangrijk. De Europese jachtchartergroep Catamaran Charter Croatia heeft de populairste Europese jachthavens op Instagram opgezocht en in kaart gebracht door te kijken hoe vaak bepaalde hashtags zijn gebruikt. Zo kwamen ze erachter dat Porto Montenegro het hoogste aantal hashtags op Instagram heeft, namelijk meer dan 175.000 posts onder de hashtag #PortoMontenegro. De schitterende haven van Tivat is een marina van wereldklasse voor superjachten, dus niet heel gek dat mensen zich hier graag mee verbinden. Fraai gelegen aan de baai van Kotor heb je vanuit de jachthaven uitzicht op de ruige kliffen van Montenegro.

Meer jachthavens

Andere jachthavens die goed scoorden zijn Limassol Marina in Cyprus en Club Náutico de Porto Cristo in Spanje. Zij hebben respectievelijk meer dan 75.000 en 50.000 hashtags. Limassol kan maar liefst 650 jachten herbergen, dus de Cypriotische marina is een uitblinker op dat gebied. Uiteraard zijn er genoeg adresjes om een lekker hapje te eten rondom de haven, met schitterend uitzicht op de Middellandse Zee. Club Náutico de Porto Cristo ligt aan de oostkust van het Spaanse eiland Mallorca, en is daardoor iets toeristischer dan de andere twee wat chiquere jachthavens.

Marinas

Ook Port Adriano op Mallorca scoort goed, net als Vilamoura Marina in het Portugese Quarteira. Erna komen Port Hercule in Monaco, Puerto Banús in Marbella, Marina Botafoc op Ibiza, Port Vauban in Frankrijk en Port de Saint Tropez in Frankrijk. Wat alle jachthavens gemeen hebben, is dat de gemiddelde temperatuur er ook in de winter nog redelijk aangenaam is, met als laagste wintertemperatuur zo'n 9 graden. Toch een reden om buiten het hoogseizoen op pad te gaan en de prachtige jachthavens van ons continent te verkennen.

Yacht Life
  • Olga_Gavrilova/iStock