Een kijkje op Wonder of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld

Het schip is maar liefst vijf keer zo groot als de Titanic.

Wonder of the Seas

Cruiseschepen, je vindt ze verschrikkelijk, of juist de ideale omgeving om je zuurverdiende centen uit te geven tijdens een vakantie op zee. Maar in welke categorie je ook valt, je kunt niet ontkennen dat het vaak indrukwekkende vaartuigen zijn. Zo ook Wonder of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld.

De varende stad is een creatie van Royal Carribean, een Amerikaans bedrijf dat cruisevakanties verzorgt, verkoopt en organiseert. Het is onder meer de eigenaar en exploitant van Royal Caribbean International en heeft ook een aantal gigantische cruiseschepen in het water liggen. Wonder of the Seas is op dit moment de grootste, al wordt er op dit moment gebouwd aan een nog groter drijvend cruisegevaarte.

Wonder of the Seas

Met een gewicht van 236.857 ton en een lengte van 362 mag Wonder of the Seas er echter ook al zijn. Aan boord is plek voor 2.300 man personeel en 6.988 gasten, die kunnen vertoeven op een van de 18 (!) dekken. Wat daar allemaal te vinden is? Genoeg. Meer dan genoeg zelfs.

Er is namelijk een tokkelbaan, 19 zwembaden, waaronder een werkelijk gigantisch bad met bioscoopscherm, de hoogste glijbaan op zee, een mega-bioscoop, spa's, pretparken (dat leest u goed: meervoud), winkelcentra, een ijsbaan, mini-golf, 20 restaurants, 11 kroegen, een casino en ga zo maar door.

1 miljard euro

Dat mag wat kosten. Royal Caribbean liet de Wonder of the Seas voor 1 miljard euro bouwen in Saint-Nazaire, Frankrijk. Dat duurde zo'n negen jaar. Sinds maart 2022 vaart het schip rond op de wereldzeeën en zo'n tripje kan al geboekt worden voor een eurootje of 800. Voor een VIP-hut met eigen butler die 24/7 beschikbaar is, tik je natuurlijk meer af. Er is zelfs een optrekje met ruimte voor tien personen, waarin je via een glijbaan naar de woonkamer roetsjt. Meer heeft een mens niet nodig.

Op het water
  • HLN, de Telegraaf,
  • Pro Shots / SIPA USA, Zuma Press