Nieuwe 58,5 meter lang superjacht PHI vaart meer dan 20 knopen

Het nieuwste superjacht PHI, gebouwd bij Royal Huisman in Vollenhove, heeft tijdens haar sea trials de beloftes meer dan waargemaakt. Het schip met een ontwerp van Cor D. Rover en een maritiem ontwerp van Van Oossanen ging harder dan 20 knopen.

PHI

Op de Noordzee en delen van de Atlantische Oceaan werden de afgelopen dagen zeeproeven gedaan met de nieuwe PHI. Het schip is 58,5 meter lang en heeft een tonnage onder de 500 GT en is daarmee het langste jacht in haar klasse. Eind oktober voer het weg bij de werf in Vollenhove om vanuit Royal Huisman s basis aan het Noordzeekanaal te beginnen aan de sea trials.

Op onderstaande beelden zien we het jacht, dat gebouwd is voor een onbekende opdrachtgever, in herfstige omstandigheden varen.

Tijdens de vaarproeven stond er een wind van 5 bft. en waren er golven van 1,4 meter op zee. Guy Booth, van het team van de koper van het schip, is in ieder geval enthousiast.

"With such a powerful vision, a demand for the absolute highest level of quality available anywhere and such difficult engineering challenges, Royal Huisman were clearly the best partner to build the boat." Na de oplevering aan de eigenaar wordt PHI voor het eerst verenigd met PHI Phantom, het Chase Yacht dat tegelijkertijd is gebouwd in Turkije.

Nieuws
  • Tom van Oossanen / Royal Huisman