Conceptjacht: 61 meter lang expeditieschip Arctic Owl

Jachtdesigner Steve Kozloff heeft een nieuw conceptjacht gepresenteerd: de Arctic Owl. Het is een expeditiejacht van 61 meter lengte met een helikopterhangar en een U-Boat Worx onderzeeboot aan boord.

Arctic Owl

Jachtontwerper Steve Kozloff toont om de zoveel tijd zijn nieuwste creaties aan de wereld. Deze week is dat de 61 meter lange Arctic Owl. Het jacht zit in het de laatste jaren populaire segment van de expeditieschepen. Zo is het ontworpen om met zijn stalen romp door ijs te kunnen breken. Met een diepgang van iets meer dan twee meter, kan het schip in ondiepe wateren varen. De opbouw van het schip is van aluminium om het niet te zwaar te maken.

Aan boord is er ruimte voor tien gasten en zes man crew. Maar er is ook ruimte voor een helikopter met eigen hangar en ook een U-Boat Worx Nemo onderzeeboot is opgenomen in het ontwerp. Het schip kenmerk zich verder door de vele gebogen ramen, waardoor er veel uitzicht is in alle ruimtes.

Het zwembad is op de boeg ingetekend en kan worden afgedekt met een special luik als het niet gebruikt wordt. Als er wel gezwommen wordt, is dat luik in dienst als een "party tent" boven het zwembad.

Het schip biedt dus voor ieder wat wils, maar dat vertaalt zich ook in een wat onrustig design. Goed, wellicht is er een koper te vinden voor dit ontwerp. U misschien?

Superjachten
  • Goliath Series