Deze Corvette is geen korvet, maar vaart wel

Deze Corvette bevestigt alle vooroordelen over Amerikaanse auto's. Het is namelijk echt een boot.

Deze Corvette is geen korvet, maar vaart wel

Het blijft een hardnekkig vooroordeel: 'Amerikaanse auto's kunnen niks met bochten'. Vaak worden beelden aangehaald van de enorme verchroomde sloepen met gigantische motoren uit de seventies. Die sturen als boten, klinkt het vaak. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo, maar een paar handige sleutelaars in Turkije hebben die kritiek toch zo letterlijk mogelijk genomen.

JetCarTurkiye

Via een aftandse WordPress-blog en een paar korte YouTube-videos komt JetCarTurkiye namelijk met een Amerikaanse auto die echt als een boot stuurt. De jetboot is namelijk voorzien van een glasvezel romp met de nauwkeurig nagetrokken lijnen van de Corvette C7. Het silhouet van de Chevy is natuurlijk wel wat uitgerekt om de stabiliteit te vergroten, maar de boot komt toch redelijk in de buurt van het origineel. JetCar heeft zelfs de moeite gedaan om gesimuleerde wielen toe te voegen. Het zijn echter geen spinners die de illusie geven dat de auto echt rijdt. Toch een gemiste kans.

Jetski XL

Informatie over de unieke boot is schaars, aangezien JetCarTurkiye geen moeite gedaan heeft om een tekstje te schrijven. Uit de titels van de videos kunnen we echter halen dat de basis van het merk Seadoo is en de motor 260 pk levert. Daaruit kunnen we afleiden dat er waarschijnlijk een Seadoo RXT 260 jetski gebruikt is als donor voor de JetCar.

Dat zou betekenen dat er geen dikke V8, maar een 1,5 liter driecilinder met supercharger van Rotax onder de kap ligt. De jetski is normaal gesproken gelimiteerd op 107 kilometer per uur. Zonder restricties en met lichte tuning is 128 kilometer per uur mogelijk. Hoe snel de ongetwijfeld veel zwaardere JetCar Manta is kunnen we niet zeggen. Aan de filmpjes te zien gaat het in ieder geval meer dan hard genoeg om lol mee te hebben.

Road Boat
  • Autobahn.eu
  • JetCarTurkiye