New Zealand Millennium Cup superyacht regatta verplaatst naar maart

De lockdown in Auckland heeft niet alleen gevolgen voor de Prada Cup, ook de New Zealand Millennium Cup superyacht regatta is er een slachtoffer van. Zo'n beetje het enige land zonder coronavirus heeft precies nu er gezeild wordt ineens een paar positieve gevallen te pakken.

New Zealand Millennium Cup

Eigenlijk zouden de deelnemers van de New Zealand Millennium Cup vandaag beginnen met hun race. Voor de zekerheid was de wedstrijd uitgeweken naar een andere locatie, de Bay of Islands. Maar in heel Nieuw Zeeland geldt momenteel een lockdown omdat er voor het eerst in maanden enkele positieve tests voor het coronavirus zijn vastgesteld.

De lockdown betekent dus niet alleen dat er aanstaande woensdag niet geracet wordt voor de PRADA Cup, maar dat ook deze zeilrace is uitgesteld. In het geval van de Millennium Cup is het meteen een maand later geworden. De races worden nu gevaren van 28 tot en met 31 maart. Daarbij keert het veld terug naar de originele startlocatie in Russell.

"As an event run to further the interests of the New Zealand marine industry, we feel a keen responsibility to our industry, superyacht owners, guests and crew, sponsors and the wider community to ensure we are taking every precaution possible,” aldus Peter Busfield, CEO van de organisator NZ Marine. Hij vervolgt: "Postponing until late March allows us to still run an excellent event, supported by our sponsors, and our hosts, the Duke of Marlborough Hotel. Organisers expect the event to be well-supported by superyacht entrants post-America’s Cup."

Misschien ook voor jou:
The Road to The America’s Cup
Nieuws
  • Jeff Brown