Mondkapjes kunnen ook stijlvol zijn

Op zee en op een meer maakt u zich vast geen zorgen om het coronavirus, maar zodra u aan land komt moet u weer even opletten geen mensen te besmetten of zelf niet besmet te worden met het virus dat covid-19 veroorzaakt. Gelukkig komen er inmiddels ook stijlvolle varianten van mondkapjes, zoals deze Kaze.

Kaze

Mondkapjes zijn er in alle vormen en maten, maar meestal zijn ze toch lelijk wit of chirurgisch blauw. Daarnaast zijn de meesten eigenlijk van dubieuze kwaliteit. Kaze denkt daar verandering in te gaan brengen. Het merk heeft een Japanse naam, want Kaze [kà-tzè] is Japans voor wind. Daarnaast is er een andere Japanse link, ze hebben een origami-achtige constructie, die ervoor zorgt dat de kapjes als een tent over uw neus vallen. De kap blijft zodoende op een comfortabele afstand van neus en mond, waardoor de gebruiker makkelijk ademt en dit masker lange tijd kan dragen. Best plezierig.

Bijkomend voordeel is dat ze ook nogal goed filteren. De maskers filteren minstens 95 procent van de deeltjes in de lucht die je inademt. Dat is natuurlijk fijn, maar u houdt toch al anderhalve meter afstand. Dan is er alsnog een plus bij de Kaze-maskers: ze zijn er in 12 kleuren. Het is daarom lastig om een masker te vinden dat niet bij u past.

De leverancier is een bekende in de wereld van de mondmaskers. Het bedrijf IGC International was er in maart als een van de eerste bij om de Nederlandse markt van mondmaskers te voorzien, omdat het bedrijf al jaren ervaring had.