Sea Eagle II: ’s Werelds grootste aluminium zeiljacht

In juli leverde Royal Huisman de 81 meter lange driemastschoener Sea Eagle II af aan zijn nieuwe eigenaar. Nautique bekijkt het schip van alle kanten.

Sea Eagle II

Het schip is het grootste jacht dat Huisman ooit bouwde en staat in de top tien van grootste zeiljachten in de wereld (net als de eveneens door Huisman geleverde Athena). De werf noemt het schip een resultaat van het samenvoegen van prestatiegerichtheid, luxe en betrouwbaarheid.

In juni rondde het team van bouwers de laatste sea trials van het jacht af. Eigenlijk hadden die al eerder plaats kunnen vinden, want nadat de masten in het voorjaar in Amsterdam waren geplaatst was het schip in feite klaar. Corona gooide echter roet in het eten, omdat door de restricties niet gevaren kon worden. Gelukkig kon het werk weer opgepakt worden nadat de ergste crisis voorbij was en de protocollen wat losser werden.

Bij de tests haalde het schip met zijn 3.500 vierkante meter aan zeilen al snel de spectaculaire snelheid van 21 knopen. Daarbij trokken de winches die tot 18 ton aan druk aankunnen de zeilen automatisch op hun plek.

De eigenaar van het schip vervangt met zijn Sea Eagle II zijn eerdere zeiljacht Sea Eagle, dat hij eveneens bij Huisman bestelde. Dat schip is 32 meter lang en werd in 2015 geleverd. We zijn benieuwd wat de Sea Eagle III in 2025 voor ons in petto heeft.

Holland's Glorie
  • Royal Huisman