'Zalig thuis' op Royal Huismans Nilaya: een innovatief zeiljacht van eigen bodem

Royal Huisman neemt afscheid van de Nilaya; het 47-meter lange zeiljacht van Nederlandse bodem gaat naar haar nieuwe eigenaar. Een goed excuus voor een exclusieve kijk aan boord.

Nilaya

Haar naam betekent 'zalig thuis' en die naam doet de Nilaya van Royal Huisman zeker eer aan. Eerder dit jaar werd ze onder de naam Project 405 van Vollenhove naar Amsterdam verplaatst voor haar doopceremonie in het Scheepvaartmuseum. Inmiddels is het superjacht na een aantal succesvolle sea trials onderweg naar haar nieuwe eigenaar. Uitstekende reden voor ons om u te trakteren op een kijkje aan boord van dit luxe zeiljacht van Nederlandse bodem.

Nederlandse innovatie

Met haar 47 meter lengte en optimale prestaties past de Nilaya precies in het straatje van Nederlandse kwaliteitsjachten. Het langverwachte Panamaxjacht is gebouwd aan de hand van nieuwe Featherlight™ ontwerp- en productiemethode van Royal Huisman. De werf is erin geslaagd om het gewicht van het jacht te verminderen zonder aan kwaliteit in te hoeven leveren. Het algehele ontwerp is gemaakt door Nauta Design. Nigel Ingram van MCM Newport, vertegenwoordiger van de eigenaar, vertelt in een persbericht: "Benedendeks is het leven zo comfortabel en stil als je zou verwachten van de nieuwste performance cruiser van Royal Huisman. De inspanningen van de bouwer om een lichte en stevige structuur te bouwen hebben hun vruchten afgeworpen." Mario Pedol, mede-oprichter van Nauta Design, voegt hieraan toe: "Nilaya is niet goed... Ze is fantastisch."

Ultieme bewegingsvrijheid

De Nilaya bereikt zonder problemen hoge snelheden; opwindend voor de zeilliefhebber, vooral bij een jacht van dit formaat. Volgens Ingram biedt Nilaya de ultieme bewegingsvrijheid. Hij vertelt in het persstatement: "De dubbele roeren en de lichte, positieve besturing zorgen voor een uitstekende manoeuvreerbaarheid en ze heeft al haar projectdoelen met gemak bereikt. De zeilsystemen van Rondal zorgen voor een vingertopbediening van de enorme ladingen."

Volgens Royal Huisman CEO Jan Timmerman valt het afscheid van Nilaya zwaar. Hij noemt het vergelijkbaar met een kind dat uit huis gaat. Toch is Royal Huisman trots op het werk dat ze geleverd hebben en wij zijn het er zeker mee eens dat het resultaat er mag zijn.

Zeiljachten
  • Royal Huisman
  • Royal Huisman