Werken aan oceaan behoud? De Sea Ranger Service zoekt nieuwe rekruten

In de nieuwste Nautique schreven we over de Sea Ranger Service die zich inzet voor oceaanbehoud. Maar om aan dat doel te werken heeft men rekruten nodig.

Sea Ranger

Wilt u meer lezen over de Sea Ranger Service? In de allernieuwste Nautique staat een uitgebreide reportage over deze organisatie, de geschiedenis, het wervingsproces én interviews met huidige Sea Rangers die vertellen over hun ervaringen.

De Sea Ranger Service zet zich in voor het herstellen van mariene leefgebieden door middel van het planten van zeegras en andere werkzaamheden aan boord van het eigen zeilschip Fantastiko. Maar voor een dergelijke missie heeft de sociale organisatie rekruten nodig en daarom doen zij een oproep: nieuwe jongeren tussen de achttien en negenentwintig jaar kunnen zich opgeven om als Sea Ranger aan de slag te gaan. Met een dergelijke carrière kunnen deze jongeren niet alleen een mooi zakcentje verdienen, ze maken ook een vliegende start in de maritieme sector.

Werkzaamheden

Een nieuwe groep Sea Rangers wordt straks vooral ingezet voor het herstel van zeegras langs de kust. Daarnaast krijgen de nieuwe rekruten een mooie kans om in Zuid-Frankrijk aan zeegras-herstelprojecten te werken. Gedurende deze tijd worden de Sea Rangers getraind en gecoacht in hun verder loopbaan. Het doel van de organisatie is, volgens CEO Wietse van der Werf, "om jonge mensen op te leiden en de mariene biodiversiteit te herstellen". Een mooie kans dus voor jongeren die van zeilen houden, van de natuur én interesse hebben in een carrière in de maritieme sector.

Selectieproces

Niet iedereen mag zomaar Sea Ranger worden. Kandidaten melden zich aan zonder vooropleiding of ervaring maar daarna wordt men onderworpen aan een intensieve training; een bootcamp. Onder leiding van veteranen en andere professionals wordt de fysieke en mentale kracht van de deelnemers getest. Uiteindelijk mogen de beste van deze rekruten aan het werk als Sea Ranger.

Voor wie meer informatie wil organiseert de Sea Ranger Service een open dag. Deze zal plaats vinden op 27 januari in Amsterdam. Huidige Sea Rangers zijn hierbij aanwezig om iedereen te woord te staan.

Nieuws
  • Image PR
  • Sea Ranger Service