Bier met Hollandse Nieuwe

Als het aan biersommelier Alain Schepers ligt is er geen betere combinatie dan Hollandse Nieuwe met een koel glas Weizenbier, goudgeel met een witte romige schuimkraag.

Bier en haring

Bier en haring is een combinatie die wellicht nog niet zo voor de hand ligt. Met het uitbreken van de bierrevolutie ontdekken steeds meer levensgenieters dat bier aan tafel een regelrechte verrijking is.

Dat wijn en eten goed met elkaar te combineren zijn, weten we allemaal. Dat bier een veel bredere smaakrange heeft dan wijn en daardoor beter te combineren is met gerechten is veel minder bekend. Om te laten zien wat er met bier allemaal mogelijk is en welke bieren passen bij welke gerechten zijn de brouwers van Nederland de campagne Dat Smaakt naar Bier gestart. Op de gelijknamige website is heel eenvoudig te zien welk bier uit welke smaakcategorie goed matcht met welk gerecht. Zo ook voor haring of andere vis.

De beste maatjes

Bier en haring zijn de beste maatjes. “Met vette vis en zeker met haring kun je prachtige combinaties maken”, aldus Cees-Jan Adema van de Nederlandse Brouwers. “Helaas weten veel mensen dat nog niet. De smaakcategorieën Soepel & Subtiel en Fris & Fruitig bieden volop keus. Een verkwikkende pilsener of een zacht en fruitig glas Weizen of een wat pittigere India Pale Ale, de zogenaamde IPA, zijn stuk voor stuk uitstekende begeleiders van de nieuwe haring.”