Powerboat-aso probeert politiewaterscooter te overvaren, wordt aanghouden

Op de Nieuwe Maas in Rotterdam is afgelopen weekend een powerboat-bestuurder aangehouden die stoptekens van de politie negeerde en bijna in aanvaring kwam met de waterscooter van de agent. De 52-jarige bestuurder van de boot werd ingerekend.

Waterscooter politie

De Rotterdamse politie heeft het zwaar de laatste tijd. Twee weken geleden werd een motoragent overreden door een trucker die een stopteken negeerde. Het openbaar ministerie wil de trucker vervolgen voor doodslag, omdat het er alle schijn van heeft dat het geen ongeluk was. Dan hebben de agenten 's nachts te kampen met hangjongeren die hun hangplekken ingeruild hebben voor dure gehuurde sportwagens, waarmee ze de straten van de stad terroriseren.

Terwijl u voor uw rust naar het water gaat, hebben de agenten daar echter ook hun handen vol. Als ze niet bezig zijn met het opsporen van mensensmokkelaars, dan worden ze wel beziggehouden door aso's die zich niet aan de wateretiquette houden.

De schipper van een powerboat op de Nieuwe Maas in Rotterdam dacht kennelijk dat hij met zijn bootje de waterscooter-agent van de politie kon afschudden door een stopteken te negeren en harder te gaan varen. Hij voerde daarbij ook nog wat manoeuvres uit om de waterscooter echt kwijt te raken door hem bijna te overvaren. Gelukkig kon de agent met de waterscooter een aanvaring voorkomen, en kreeg hij de vaaraso te pakken. De 52-jarige schipper uit Zuid-Beijerland werd ingerekend.

Uit het persbericht: "Tijdens [een] controle zagen zij [de agenten, red.] een boot die ze wilden controleren, waarvoor ze de schipper een stopteken gaven. Die gaf daar geen gehoor aan, maar voer hard weg. Er werd een achtervolging ingezet waarbij de zogenaamde ‘powerboat’ op hoge snelheid verschillende manoeuvres uithaalde. Er is een onderzoek naar zijn vaargedrag gestart, en daarvoor zoeken wij getuigen die hebben gezien wat er precies gebeurd is.

Het incident vond plaats op zaterdagmiddag rond 14.30 uur, op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Mallegatpark en ging in de richting van de Brienenoordbrug. Ter hoogte van de kruising met de Hollandse IJssel keerde het vaartuig en voer terug in de richting van de Willemsbrug. Bij de Piekbrug eindigde de achtervolging en werd de schipper aangehouden."

Mocht u het voorval hebben gezien, de politie is op zoek naar getuigen.

Nieuws
  • Politie