Belgische presentator Tom Waes koopt een 16 meter lange Bestevaer in Düsseldorf

De presentator en acteur is onder andere bekend van Reizen Waes en de Netflixserie Undercover. In maart 2024 zal de bouw van zijn nieuwe Bestevaer van start gaan.

Tom Waes

Het jaarlijkse boot Düsseldorf is dé plek om jachten te kijken – misschien zelfs wel te kopen. En het is ook de uitgesproken plek om de koop van een nog te bouwen jacht rond te maken mét uitgebreide aankondiging. Al helemaal wanneer de koper een bekende Vlaming is. KM Yachtbuilders maakt bekend dat Belgische televisiepresentator en acteur Tom Waes op maandag 22 januari tijdens boot Düsseldorf het contract voor de koop van een gloednieuwe, nog te bouwen, Bestevaer 53 SY heeft getekend.

Nieuwe Bestevaer

KM Yachtbuilders schrijft trots te zijn op hun betrokkenheid bij dit project. En ook Waes is enorm enthousiast. Vooral zijn liefde voor het merk Bestevaer en het contact met de werf gaven de doorslag. Hij vertelt in een persstatement: "Bestevaer heeft altijd iets magisch gehad voor mij. Het avontuur, de kwaliteit, de robuustheid en de jarenlange expertise hebben altijd een aantrekkingskracht op mij gehad.” Hij vervolgt: “Het nauwe contact met de medewerkers van KM Yachtbuilders en het kunnen customizen van mijn schip gaf de doorslag."

Milieuwensen

Maar Waes heeft natuurlijk ook een paar eisen met betrekking tot zijn nieuwe vaartuig. Zo moet het jacht niet alleen voldoen aan de bekende Bestevaer-kwaliteit, Waes heeft een milieubewuste visie voor het nieuwe jacht. KM Yachtbuilders schrijft dat het aluminium gebruikt voor de bouw voor 70% gerecycled is. Ze zal voorzien worden van een elektrische aandrijving met regenererende schroef en het interieur wordt gemaakt van bamboe; allemaal bewuste keuzes om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast beschikt het jacht over drie hutten, een grote bergruimte in de voorpunt en kan het schip in ondiepe havens en rivieren varen door het geballaste centerboard.

Zowel KM Yachtbuilders als Tom Waes zullen geïnteresseerden op de hoogte houden van de bouw door middel van updates en kijkjes achter de schermen. Wat Waes precies met het jacht gaat doen is nog niet bekend. Hij vertelt: "Wees er zeker van dat het me naar nieuwe avonturen zal drijven. Letterlijk in dit geval."

Nieuws
  • KM Yachtbuilders
  • KM Yachtbuilders