Een Bentley van een jacht: Contest Yachts presenteert een jacht met Bently-interieur

Het gaat om een uniek interieur ontwerp voor de Context 67CS volledig in de stijl van het Britse automerk.

Bentley

Contest Yachts en Bentely Motors brengen nieuws naar buiten over een interessant en uniek nieuw project: een jachtinterieur dat zowel de luxe van Contest als de luxe van Bentley samenbrengt. Het interieur is ontworpen voor een 20-meter lange Contest 67CS, bestelt door een klant van beide merken. Het interieur wordt voorzien van materialen, motieven en technieken gebruikt voor de auto's van Bentley Motors. Volgens Contest gaat het om een match made in heaven; in een persbericht schrijft de Nederlandse jachtbouwer: "De gedeelde toewijding en passie voor erfgoed, duurzaamheid en uitmuntende luxe sluiten naadloos op elkaar aan, terwijl we openstaan voor nieuwe mogelijkheden voor wederzijdse groei en samenwerking om opwindende oplossingen te creëren."

Bentley op het water

Normaal gesproken ontwerpt het designteam van Bentley voornamelijk interieurs voor de Continental GT en de Bentayga maar voor Contest Yachts wordt enthousiast een uitzondering gemaakt. In samenwerking met het designteam van Contest, Wetzels Brown Partners, hebben de ontwerpers een jacht verwezenlijkt dat een toonbeeld vormt van het erfgoed, vakmanschap én natuurlijk de luxe van beide merken. Het jacht is volledig gemaakt naar de wensen van de nieuwe eigenaar mét de kenmerkende leren kussens van Bentley. Maar de echt unieke kenmerken zijn te vinden in de details; zo zijn verschillende Bentley-technieken (zoals de bekende gekruiste stiksels) toegepast in het ontwerp van het jacht. Matthias Rabe, lid van de Raad van Bestuur voor Engineering bij Bentley Motors, legt vertelt: "Het interieur van jachten moet, net als dat van een auto, tot in de kleinste details kloppen. Hoewel het een uitdaging was voor onze ontwerpteams om hun ambachtelijke vaardigheden aan te passen aan het interieur van een jacht en een volledig op maat gemaakte uitbreiding te bieden op onze auto-interieurs voor op het water, zijn we erg blij met het resultaat."

Contest in de toekomst

De opdracht creëert nieuwe mogelijkheden voor Contest Yachts: "We zijn verheugd om met Bentley Motors samen te werken en de optie van volledig op elkaar afgestemde Bentley auto- en jachtinterieurs aan ons portfolio toe te voegen", vertelt CEO Arjen Conijn van Contest. Bentley Contest-jachten zouden wel eens een veelvoorkomend verschijnsel kunnen worden, dus. Conijn vervolgt: "Deze nieuwe overeenkomst tilt onze samenwerking echter naar een heel ander niveau en creëert de mogelijkheid van een extra speciale lijn van Contest Yachts met Bentley-motief. We hebben zoveel dezelfde overtuigingen en ambities, dat het volkomen logisch is om onze twee fantastische series prestigieuze luxe jachten en auto's samen te brengen."

Nieuws
  • Contest Yachts
  • Contest Yachts, Bentley