boot Düsseldorf zamelt geld in voor Oekraïense zeilers

De voorbereidingen voor de grote beurs in Duitsland zijn weer in volle gang en de organisatie maakt deze week bekend dat er tijdens het evenement geld ingezameld wordt voor Oekraïense zeilers.

boot

De oorlog in Oekraïne raakt iedereen, zo ook de wereld van de watersport; rondom de Zwarte Zee hebben verschillende bombardementen plaatsgevonden waardoor verschillende boten, zeilen en andere uitrusting van omliggende jachtclubs vernietigd zijn. boot Düsseldorf zal in 2024 in het teken staan van de Oekraïense zeilers die alles verloren zijn tijdens deze bombardementen. Of het nu gaat om een donatie in de vorm van geld of in de vorm van goederen; alles is welkom.

Donaties

In de weken voor boot Düsseldorf worden betrokkenen en standhouders opgeroepen om allen iets bij te dragen. Dit kan door middel van een donatie vóór het evenement, maar ook tijdens boot 2024 zullen mogelijkheden geboden worden om een donatie te doen. Daarnaast zijn donaties in de vorm van uitrusting welkom. Kühne + Nagel zal een container opzetten op het terrein van boot. Materiaal kan hier vanaf 2 januari 2024 al gedoneerd worden. Het gaat bijvoorbeeld om zeilen voor verschillende soorten boten, zwemvesten, wet suits en tuigage. De gehele lijst vindt men op de website van de fundraiser.

Oekraïne

De directeur van boot Düsseldorf, Petros Michelidakis, is enthousiast over het initiatief: ""Het is ontzettend belangrijk om onze Oekraïense zeilvrienden weer op de been te helpen. Ik roep de fabrikanten, onze exposanten, op om materiaal te doneren voor de clubs. Maar er zijn niet alleen gloednieuwe spullen nodig, de zeilers zijn ook erg blij met gebruikte boten of zeilen. Het zou daarom geweldig zijn als zeilclubs ook meedoen en donaties in natura doen." Op 28 januari wordt de opbrengst bekend gemaakt tijdens boot Düsseldorf en na het evenement zullen alle donaties overhandigd worden. Tijdens boot 2024 zullen ook verschillende jonge Oekraïense zeilers aanwezig zijn en The Ukrainian Sailing Association heeft een eigen stand tijdens het evenement.

Nieuws
  • boot Düsseldorf
  • boot Düsseldorf