Rijke jachteigenaren werken tegenwoordig 'thuis' vanaf hun jacht

De miljardairs runnen hun bedrijven vanaf het water

werken

Een kantoor op het water... Voor veel rijke jachteigenaren is dit de heerlijke werkelijkheid. Door de pandemie werd thuiswerken het nieuwe 'normaal' en dat betekent dat de mogelijkheden voor werklocaties behoorlijk uitgebreid worden. En voor het kleine deel van de bevolking dat over een aardig jacht beschikt, wordt een kantoor op het water een heel aantrekkelijke optie.

Werk op het water

Richard Lambert, hoofd-verkoop voor Burgess Yachts, vertelt Fortune dat veel rijke jachteigenaren hun kantoor aan land permanent ingeruild hebben voor een kantoor op het water: "Dit zijn self-made succesvolle zakenmensen die in staat moeten zijn om te draaien en daadwerkelijk hun bedrijf te runnen. We hebben klanten die tot vier maanden per jaar aan boord zijn om hun bedrijf effectief te leiden." De rijke bovenlaag van de bevolking wil buiten het publieke oog connecties verstevigen en deals sluiten en daar is een jacht op het water de ultieme plaats voor.

Werken en leven

Maar het zijn niet alleen de zakenmensen die massaal het water op trekken, er zijn ook mensen die besluiten om 'thuis' aan boord te werken terwijl ze de wereld over reizen. Roxy en Phil (achternaam niet bekend) vertellen Here Magazine: "Onze uitgaven zijn ruwweg $3.500 per maand, inclusief onze bootbetaling van $1.350. We hebben een lening afgesloten, vergelijkbaar met een minihypotheek, om onze zeilboot te kopen. Het is het eerste stuk 'eigendom' dat we ooit hebben gehad."

En aan boord werken lijkt in populariteit toe te nemen. Volgens een onderzoek van Rightboat blijkt dat de zoekterm "hoe te leven op een boot" met meer dan 70% is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Yacht Life
  • Insider
  • Adobe Stock