Het is weer zover: de mooiste jachten liggen te pronken in Monaco

De Monaco Yacht Show is in volle gang en dat betekent dat de haven van het land weer gesierd wordt door verschillende mooie jachten.

Monaco

Op 27 september is de Monaco Yacht Show 2023 van start gegaan en dat betekent dat zowat de gehele jachtwereld zich in het land verzamelt voor het showen of bewonderen van de mooiste en meest luxe vaartuigen. Er worden zo'n 30.000 bezoekers verwacht en het hele event is vooral een behoorlijk glamoureuze bedoeling. En ook deze tweeëndertigste editie zal ongetwijfeld veel werven, eigenaren én liefhebbers van het wereldje naar dit kleine land aan de Frans Mediterrane kust lokken.

Een haven vol moois

De haven ligt behoorlijk vol volgens Marcela Royer, een superjacht consultant. Ze vertelt aan CNN Travel: "Op dit moment ligt de baai voller dan vol met jachten die voor anker liggen, en ze zijn langer dan 50 meter. Dus dit is waar de grote jongens op dit moment liggen aangemeerd." Waaronder verschillende wereldprimeurtjes. Volgens Johan Pizzardini, hoofd van media en communicatie van de Monaco Yacht Show, is de helft van de vloot nog geen twee jaar oud. Een aantal pareltjes uit de line-up: This is it van Tecnomar, een 43 meter lange power catamaran, de Baglietto T52 (de eerste uit de T52-lijn met een hybride aandrijfsysteem, en de No Stress Two van Rossavini. Ook Nederlandse werven laten van zich zien. Zo ligt Amels in de haven met de 60 meter lange Entourage en heeft Heesen de Amare II, Aurelia, My Loyalty en VanTom meegenomen.

Duurzaamheid als uitgangspunt

Vooral duurzaamheid lijkt een erg grote rol te spelen in de wereld van de jachtbouw. Waar dit vroeger misschien nog optioneel was, lijken de werven er nu niet meer aan te ontkomen. Pizzardini vertelt aan CNN Travel: "Ik zou zeggen dat we tien jaar geleden, toen we het hadden over onderzoek naar duurzame oplossingen, niet zo zeker waren. En uiteindelijk was het optioneel om duurzaam te zijn. Nu zijn oplossingen haalbaarder en tastbaarder. En de manier van denken is veranderd. Dus het is veranderd van een optionele ontwikkeling in de bouw van een jacht, naar een essentieel onderdeel van de bouw van een jacht vandaag de dag."

De Monaco Yacht Show zal nog tot 30 september duren.

Nieuws
  • CNN
  • Adobe Stock