Een weekendje varen in Utrecht: dit is de dobberhuisjesroute

Met de dobberhuisjesroute vaart u door de natuur, langs grachtenpandjes én langs de unieke dobberhuisjes.

dobberhuisjes

Deze week nemen we u mee naar Utrecht, naar het Groene Hart. Deze Nederlandse Vaarroute staat bekend als de dobberhuisjesroute. De reden waarom wordt in Nieuwkoop en IJsselstein vrij snel duidelijk: hier vindt men de unieke dobberhuisjes waarnaar de route vernoemd is. De perfecte route voor een weekendje weg. Ook tijdens een regenachtige nazomer.

Dorpjes en steden

De vaarroute brengt u door het Groene Hart van Utrecht. En dat betekent genoeg te zien! U vaart langs de Vecht, Vinkeveense Plassen, de Nieuwkoopse Plassen en de Hollandse IJssel. Dorpjes als Nieuwersluis, Linschoten, Montfoort en IJsselstein liggen op de route, maar ook de stad Utrecht zelf komt voorbij. De startlocatie is flexibel. Uiteindelijk zult u in ieder geval 93,5 km afleggen en dat betekent een route van ongeveer 14 uur. Met de dobberhuisjesroute bent u zo een weekend zoet. Vooral wanneer u ook wilt genieten van de plaatsen die u bezoekt. Met een stop in elk dorp of elke stad is het zelfs mogelijk om een midweek met plezier te vullen. Overnachten kan aan boord maar om de tocht helemaal uniek te maken is ook het boeken van een van de dobberhuisjes langs de route mogelijk.

Dobberhuisjes

In Nieuwkoop en IJsselstein zijn de dobberhuisjes te vinden; kleine huisjes op het water met twee slaapkamers waar men kan overnachten. Een van de huisjes ligt afgemeerd aan de jachthaven ZoetWater in de Nieuwkoopse Plassen. Het andere dobberhuisje ligt in IJsselstein. Het huisje is voorzien van ramen rondom en biedt dus een volledig panoramisch uitzicht.

Zo krijgt u een paar heerlijke dagen op het water en bent u zo een unieke slaapervaring rijker!

Op het water
  • Routes in Utrecht
  • Adobe Stock