Tijd voor heerlijk leesvoer: Nautique 4 ligt vanaf vandaag in de winkel

Met een profiel van de Dufour 41, een uitgebreid travelverhaal over de Amalfikust, Bonaire, Aruba en Malta, het droomjacht Prestige M8 én natuurlijk de prachtigste foto's en reportages.

Nautique

Het vierde Nautique magazine van 2023 ligt vanaf vandaag 24 augustus in de winkel. U kunt het nummer bestellen via tijdschrift.land of kopen in uw lokale boekhandel. Abonnees krijgen het nummer automatisch toegezonden.

Droomreis

Na een zomer die ietwat te wensen overlaat dromen wij graag over zonnige bestemmingen en warme oorden. Daar waar de zeeën altijd blauw zijn en het humeur altijd goed. En waar men het hele jaar door op — of in — het water te vinden is. Een fantasie, zegt u? We nemen u in dit nummer mee naar de heerlijke Amalfi-kust én plakken er daarna ook nog een reis naar een aantal zonnige eilanden aan vast. Maar ook op het gebied van jachtbouw is het genieten. Zo zal tijdens de bootshow in Cannes de nieuwe Dufour 41 gepresenteerd worden, een nieuw zeiljacht van de Franse werf Dufour Yachts. Haar primeur laat nog even op zich wachten maar wij mochten haar meenemen het water op voor een uitvoerige test. En wanneer we onze verbeelding dan toch de vrije loop laten en het hoofd vullen met ontspannen uitjes, hoge temperaturen en stille wateren dan is een heus droomjacht een goede toevoeging aan deze zonovergoten fantasieën. De Prestige M8 is een nieuwe powercat van Prestige Yachts, maar doet vooral denken aan een luxe villa op het water. Nog een prachtige primeur voor de bootshow in Cannes en een jacht dat spreekt tot de verbeelding.

Profielen

Maar natuurlijk hebben we, naast de Dufour 41, ook een aantal andere mooie scheepsprofielen voor u op een rijtje gezet. We kijken naar de Antonio D50, een luxe en temperamentvol motorjacht gebouwd door De Antonio Yachts. Ook de VAAN R5 wordt uitgebreid getest door testredacteur Hans Brouwers. Deze gloednieuwe Nederlandse multihull wint internationale prijzen. Genoeg reden voor ons om haar eens uitvoerig te testen.

Reportages

Alsof dat nog niet genoeg was, hebben we een aantal prachtige reportages verzameld: zo kunt u foto's zien van Oceanco's Project Y722 die op 14 juni verplaatst werd van Zwijndrecht naar Ablasserdam. Fotograaf Tom van Oossanen was natuurlijk aanwezig om dit indrukwekkende beeld vast te leggen. Voor wie geïnteresseerd is in de wereld van zeilhorloges hebben we goed nieuws. Redacteur Constanteyn Roelofs sprak TNG over het vlaggenschip van de horlogemaker; de zeldzame zeiltimer-complicatie.

Kortom, weer genoeg reden om vandaag nog de nieuwste Nautique in huis te halen. Want genieten op het dek is toch net iets fijner met 130 pagina's aan vermaak aan boord.