Fins design te water: de Swan 108 is klaar om uit te varen

Ze debuteert tijdens de Monaco Yacht Show van 27 tot 30 september, maar wij delen graag de eerste plaatjes.

Swan 108

Van 27 tot en met 30 september zal de Monaco Yacht Show plaatsvinden in de Italiaanse stad en dat betekent een indrukwekkende rij primeurs. Een van de jachten die tijdens deze show te bewonderen zal zijn is de Swan 108, een nieuw zeiljacht van de Finse werf Nautor Swan. Afgelopen maand is de Swan 108 te water gelaten en heeft ze haar sea trials afgerond. En dat levert natuurlijk het nodige visuele genot op.

De maxi Swan

Nautor Swan produceert verschillende modellen en de Swan 108 valt in de categorie 'Swan Maxi' met een range van 26 tot 39 meter. De jachten uit deze serie zijn ontworpen door Maestro Gèrman Frers en het interieur ontwerp wordt gedaan door Misa Poggi. Het ontwerp van deze Swan 108 komt, naast eerdergenoemde namen, nog uit de pen van Lucio Micheletti. Ze is ontworpen met het kenmerkende gematigde vrijboord waar elke Swan jacht over beschikt.

Aan boord

Voor de layout van het dek heeft men de keuze tussen twee cockpit-opties: een opstapje in het achterdek of een volledig vlak dek. Beide opties garanderen de perfecte plek voor zonnebaden of ontspanning. De stuurstand is hoger geplaatst en iets meer naar voren zodat men optimaal zicht heeft en dus betere controle over het jacht. Micheletti vertelt op de website van Nautor Swan: "We wilden een door de wind gladgestreken vorm waarbij de essentiële en dynamische lijnen werden versterkt."

Met de lage vrijboord en het platte ontwerp van het dek ziet de Swan 108 er gestroomlijnd uit maar ook luxe. We kunnen voor nu alleen dromen van de luxe die zich benedendeks bevindt, maar gezien het uiterlijk van het jacht zal het interieur vast en zeker niet teleurstellen.

Zeiljachten
  • Nautor Swan
  • Nautor Swan / Dan Erik