De 50-meter lange Tankoa S501 GREY heeft een spectaculaire outdoor bioscoop bij het zwembad

Hoewel ze van de buitenkant ook netjes in elkaar zit, is het interieur van deze Tankoa S501 toch wel het meest indrukwekkend aan het jacht; ze beschikt namelijk over al het nodige en meer op het gebied van entertainment.

Tankoa S501

Ze is inmiddels opgeleverd door de Tankoa scheepswerf in het Italiaanse Genua en is de nieuwste toevoeging aan de bestaande S501-serie. De Tankoa S501 GREY vaart al sinds mei 2023 onder haar nieuwe eigenaar en dat is genoeg reden voor ons om dit prachtjacht eens wat extra aandacht te geven. Voornamelijk de entertainmentopties zijn zeker de moeite waard en zorgen ervoor dat dit jacht zich onderscheidt van de rest. Want wie wil op een warme zomerdag op het water nu geen filmisch hoogstandje kijken vanuit het zwembad?

Het ontwerp

Ze maakt dan wel deel uit van de S501-serie, toch verschilt ze behoorlijk van haar zusterschepen. Ze heeft een aangepaste drie-deks lay-out waarbij ontwerper Francesco Paszkowski de nodige aanpassingen gemaakt heeft om te voldoen aan de wensen van de eigenaar. Het interieur komt nog beter uit door de enorme ramen op het hoofddek, de glazen schansrelingen en uitklapbare balkons. Deze toevoegingen versterken de naadloze overgang van binnen naar buiten. De GREY beschikt over vier open lounges en een aantal entertainmentruimtes. Al fresco leven speelt een belangrijke rol aan boord van dit jacht, en dat betekent veel buitenruimtes mét voldoende entertainmentmogelijkheden.

Entertainment alom

Bij Tankoa nemen ze het al fresco leven serieus: niet alleen binnenruimtes zijn ingericht voor ontspanning en entertainment, ook het buitendek is volledig gericht op vermaak. Zo heeft de S510 een jacuzzi, zit- en loungeruimtes op het voordek en een zwembad in de boeg. Het hoogtepunt van de GREY? Een spectaculair outdoor home cinema-scherm met high-definition en high-luminosity, geplaatst voor de zwembadlounge op het voordek. En dat betekent filmisch vermaak vanuit het water. GREY is ook overal uitgerust met een topklasse geluidssysteem, ontworpen door het bekroonde Frans/Britse merk Focal & Naim.

Genoeg te doen aan boord, dus. En met ruimte voor 12 gasten is dat ook wel nodig. De Tankoa S510 GREY is het ultieme jacht voor ontspanning en vermaak en zal de nieuwe eigenaar nog jaren plezier geven.

Superjachten
  • Tankoa Yachts
  • Julien Hubert TWW Yachts