Dit jacht won drie categorieën van de International Yacht & Aviation Awards

Vrijdag 9 juni 2023 vonden de International Yacht & Aviation Awards plaats. Dit jacht won maar liefst in drie categorieën!

awards

De prestigieuze International Yacht & Aviaton Awards van Design et al werden vrijdag 9 juni uitgereikt. Hierbij kwam één grote winnaar uit de bus: het M/Y 75m Admiral Kenshō van The Italian Sea Group won maar liefst in drie categorieën: 'Motor Yachts over 60m', 'Interior design over 40m' en 'Iya Bathroom'.

International Yacht & Aviation Awards

Tijdens de prijsuitreiking in het betoverende Belmond Hotel Cipriani in Venetië kwam Kenshō als overwinnaar uit de bus in drie categorieën. Deze overwinningen weerspiegelen de niet-aflatende toewijding van The Italian Sea Group om onberispelijke normen voor ontwerp en kwaliteit te leveren. Oprichter en CEO, Giovanni Costantino, sprak zijn dankbaarheid uit voor de erkenning en schreef de prestatie toe aan de toewijding, expertise en gezamenlijke inspanningen van het getalenteerde team dat betrokken was bij het creëren van dit buitengewone schip. "Ik feliciteer ons gehele management en team van professionals die samen hebben gewerkt aan dit prachtige jacht met veel oog voor detail," zei hij in een persstatement.

Niet de eerste awards

De International Yacht & Aviation Awards zijn niet de eerste awards waarbij Kenshō in de prijzen valt: het jacht werd al eerder gelauwerd tijdens de World Superyacht Awards 2023 en de Design & Innovation Awards 2023 van Boat International. Het ontving onder andere de gewaardeerde titels "Motorjacht van het jaar", "Beste motorjacht 1.500GT en hoger' en 'Beste interieurontwerp, motorjachten 500GT en hoger'. Het succes van het jacht is een bewijs van de zorgvuldige samenwerking tussen de eigenaar, de gerenommeerde ontwerpstudio Jouin Manku en Azure Yacht Design, samen met archineers.berlin, die hebben bijgedragen aan het adembenemende exterieur.

Luxe en duurzaam

Het is uiteraard niet voor niets dat Kenshō in de prijzen valt: het jacht is een mooie mix van hedendaagse trends en functionele vernuftigheden. Om duurzame waarden te omarmen, rustte de Italian Sea Group het jacht uit met een innovatief dieselelektrisch voortstuwingssysteem, met elektromotoren met permanente magneet die efficiëntie en kracht bieden en tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseren. Het schip kreeg ook de "ECO"-notatie, een vrijwillige classificatie die aangeeft dat het voldoet aan de eisen van het milieu, met een geoptimaliseerde romp voor verminderde weerstand door azimuth-voortstuwing en intrekbare stabilisatievleugels.

Motorjachten
  • Giuliano Sargentini, Christopher Scholey