Review: Boutique Hotel The Noblemen

Luxe overnachten in hartje Amsterdam: het kan bij Hotel The Noblemen aan de Leidsegracht. Nautique nam de proef op de som.

noblemen

Leidsegracht

Een betere locatie in Amsterdam kun u zich niet wensen: hotel The Noblemen staat pal aan de Leidsegracht, gevestigd in een monumentaal 17de-eeuws pand. Bij binnenkomst valt gelijk de marmeren vloer op, een aandenken aan de eerste bewoner van het huis. Marmerhandelaar Isaac Foucquier kocht het pand in 1666 en liet zijn eigen handelswaar op de vloer van de begane grond en eerste verdieping leggen. Nadat u hebt ingecheckt loopt u via de nog originele trappen naar boven. Er zijn 13 kamers, die stuk voor stuk uniek zijn ingericht naar een beroemde (of minder beroemde) man uit de 17de eeuw. Bekijk op de eerste verdieping sowieso even het schilderij dat speciaal voor The Noblemen is gemaakt. Hierop staan de 13 heren naar wie de kamers zijn vernoemd, met enige fantasie van de schilder in dezelfde ruimte geplaatst.

Uniek

Het leuke aan hotel The Noblemen is dat iedere kamer helemaal uniek is. Het interieur van het hotel is met veel zorg samengesteld en omarmt het monumentale karakter van het gebouw. De bedden zijn speciaal voor het hotel gemaakt en allemaal net een beetje anders, maar vaak een moderne variant op een hemelbed, bekleed met leer. Antieke tafels en stoelen zijn uit heel Europa geïmporteerd en desnoods opnieuw bekleed met hetzelfde leer als het bed. Zelfs de onderzetters zijn uit hetzelfde bruine leer vervaardigd, wat laat zien hoeveel oog voor detail The Noblemen heeft. Naast bruin leer zien we veel messing details, zoals de deurklinken die zijn gemaakt naar origineel Frans model. Omdat iedere kamer in het thema van zijn naamgever is ingericht, zijn overal weer andere aankleding en attributen. Afgezien van de kleinste kamer, de Jan Pieterszoon Sweelinck in de nok van het gebouw, heeft iedere kamer een dubbele douche en een bad.

De Michiel de Ruyter-kamer heeft een bad in de vorm van een schip, terwijl u in de Hugo de Groot-kamer in een boekenkist moet badderen. Tevens slaapt u in de Michiel de Ruyter-kamer, waar uw Nautique redacteur verbleef, naast een prachtige maquette van een van De Ruyters schepen. Kijk niet op van lampen in de vorm van revolvers, enorme wereldbollen en andere vreemde snuisterijen. Trek ook vooral ieder laatje open, want u weet maar nooit wat u er vindt!

Service

The Noblemen is een luxe hotel waar persoonlijke aandacht nog hoog in het vaandel staat. Het personeel staat dag en nacht voor u klaar door middel van de call-knop in uw kamer, of stuur ze gewoon een appje als u niet in de kamer bent. Het hotel is ingericht om met z’n tweeën te komen, dus het is ideaal voor een romantisch weekend weg. Hebt u wat te vieren of wilt u misschien zelfs uw partner ten huwelijk vragen? Laat het vooraf weten, want er wordt met liefde met u meegedacht door het personeel. De ontvangst is ontzettend hartelijk en dankzij het glaasje bubbels (of koffie of thee, dat kan ook gewoon) wordt gelijk de toon voor het verblijf gezet. Er is geen ontbijtzaal, dus het ontbijt wordt altijd op de kamer geserveerd. Geneer u dus niet om dit lekker in uw badjas in bed op te peuzelen, want u bent hier om te ontspannen. Deze luxe, gecombineerd met het bijzondere interieur en de toplocatie, maakt The Noblemen een parel onder de boetiekhotels.

Dagje uit

Aangezien u in hartje Amsterdam verblijft is er uiteraard genoeg te doen in de buurt. Winkelen, een van de vele musea in de stad bezoeken of gewoon lekker langs de grachten slenteren, hier vult u de dag wel. Als u niet zo bekend bent in Amsterdam, dan geeft The Noblemen ook maar wat graag tips. Ze hebben een uitgebreide lijst van restaurants die ze persoonlijk kunnen aanraden en er kunnen ook activiteiten georganiseerd worden zoals een rondvaart door de grachten in een oude notarisboot of stadswandelingen. Schroom dus niet om om advies te vragen! Mocht u Amsterdam inmiddels wel uitgespeeld hebben, dan is The Noblemen de ideale plek voor een staycation, want eigenlijk hoeft u het hotel niet te verlaten. Geniet van de heerlijke kamer en boek een tijdslot in de spa, waar u 45 minuten met z’n tweetjes mag genieten van de sauna en het Turkse stoombad. Hier wilt u nooit meer weg.

Travel
  • Hotel the Noblemen