LeVen 90 wint Design en Innovation award 2020!

Gebouwd bij Van der Valk shipyard en ontworpen door Vripack was de LeVen genomineerd in vier verschillende categorieën. Het compacte jacht scoorde hoog bij de jury vanwege het innovatieve design.

Vripack LeVen

Gebouwd bij Van der Valk shipyard en ontworpen door Vripack was de LeVen genomineerd in vier verschillende categorieën. Uiteindelijk werd het de Design en Innovation award die mee naar huis mocht. Het compacte jacht scoorde hoog bij de jury vanwege het innovatieve design.

Het ontwerp begon als een custom one-off. De scheepswerf Van der Valk en het ontwerpteam van Vripack wist de eigenaar ervan te overtuigen het ontwerp te delen waardoor het schip een prototype werd.

LeVen 90 is een 28 meter lang jacht met een diepgang van slechts 1.3 meter. Hierdoor is het schip Bahamas-ready, zoals de werf zelf zegt. Het is het eerste private jacht dat als aandrijving het Voight liniair jet propulsion systeem heeft. Hierdoor kan het schip vrijwel geruisloos varen en heeft het ondanks de snelheid van 27 kn bijna geen hekgolf.

Meer lezen: https://vripack.com/portfolio/yacht-design/leven/


Vripack - LeVen 90 from Vripack on Vimeo.

Nieuws
  • Vripack
  • Vripack
  • Vripack