[Foto's] Dit bijzondere 'jacht' is een 117-meter lang, varend eiland

Met 8 knopen op uw eigen eiland de wereldzeeën verkennen? Met dit bijzondere vaartuig wordt deze bizarre realiteit werkelijkheid

eiland

Af en toe komen we conceptjachten tegen die ons even achter de oren doen krabben. Want hoewel innovatie en vooruitgang bij ons op de redactie hoog in het vaandel staan, blijft het toch altijd bijzonder om de wel héél vooruitstrevende ideeën virtueel te mogen aanschouwen. Zo ook deze nieuwe creatie van Migaloo Submarines. Het bedrijf is normaliter vooral bezig met submersible yachts maar maakt nu ook een uitstapje naar de wereld van het 'watervastgoed'. Het nieuwste concept is een 'jachteiland' dat kan drijven op het water. Tijd om dit bijzondere idee eens van iets dichterbij te bekijken.

Kokomo

Maar voor we in de renderings duiken, zullen we eerst de verschillende features van het eiland op een rijtje zetten. Dit eiland is namelijk geen kleintje. Het gaat om een "privé drijvende habitat gebaseerd op semi-afzinkbare platforms", aldus Migaloo, en met een overall lengte van 117 meter en een breedte van 78 meter is het 'jacht' een behoorlijke verschijning op het water. Haar naam is Migaloo Kokomo Ailand en ze is – net als een 'echt' luxe jacht – volledig customizable. Het jacht heeft een penthouse voor de eigenaar dat zich op 80 meter boven zeeniveau bevindt, echte palmbomen, een zwembad én watervallen. Bent u op zoek naar wat vermaak? Dan gaat u toch gewoon de haaien voeren in uw eigen 'haaivoederstation'? Voor easy access heeft het eiland een eigen helikopterplatform en een eigen privéhaven met jachtclub.

Drijvend privé-eiland

Het eiland biedt ook een bepaalde mate van flexibiliteit: mocht u zat zijn van uw omgeving, dan gooit u de motor aan en vaart u met 8 knopen zo naar de volgende locatie. Het eiland wordt gepromoot als een 'private floating habitat' maar alleen hoeft u in ieder geval niet te zijn tijdens uw verblijf op dit exotische eiland. Naast het penthouse zijn er aan boord vier VIP-suites en zes gastenhutten gesitueerd op het VIP en guest deck – mét privé balkons. Uw gasten meren makkelijk aan in de haven van dit futuristische 'jacht' om vervolgens te genieten van extreme luxe. Een dansvloer, buitenbioscoop, lasershows en onderwater dineren; alles kan aan boord van dit drijvende ruimteschip.

Migaloo beschrijft het eiland als volgt: "luxe en design op maat, onvergelijkbare functies en entertainment, ultramoderne voorzieningen voor megajachten en de flair van een exotisch eiland." Zou u hier verblijven als u de kans kreeg? Wij zouden de verleiding waarschijnlijk niet kunnen weerstaan. Want geef toe: futuristisch of niet, het zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn om hier te mogen overnachten.

Nieuws
  • Migaloo Submarines
  • Migaloo Submarines