Een nieuwe Nederlandse jachtbouwer maakt zijn intrede met jacht van 'Nederlandse topkwaliteit'

De nieuwe Nederlandse werf Stratos Yacht presenteert zijn allereerste model: de Stratos Dutch Built 50

Stratos

Boot Düsseldorf is een hotspot waar het gaat om primeurs; de Duitse bootshow is voor veel werven dé kans om een nieuw jacht, idee of concept te presenteren. En dit jaar zal ook een geheel nieuwe Nederlandse werf zijn intrede maken mét een compleet nieuw jacht: Stratos Yacht presenteert de Stratos Dutch Built 50. Het jacht is een 50-voeter die – volgens de werf – "een superjacht afwerkingsniveau combineert met toonaangevende zeewaardigheid en techniek".

Makelaar wordt jachtbouwer

De bouw van het jacht begint bij Bas Lengers, wereldberoemd makelaar en jachtexpert bij Lengers Yachts. Hij had het plan om het meest zeewaardige schip in zijn klasse te bouwen. En dat is niet alles. Het jacht moest niet alleen zeewaardig zijn, maar ook het meest iconische worden in zijn klasse. Een behoorlijke opgave, vooral voor een nieuwe werf. Maar niet onmogelijk. Zeker niet voor oprichter Lengers die meer dan veertig jaar ervaring op zijn naam heeft staan. En dus werden zoveel mogelijk experts na uitgebreid onderzoek bij elkaar gehaald om onder de naam Stratos Yachts de Stratos Dutch Built 50 te creëren. Het nieuwe jacht is een samenwerking tussen het team van Stratos, de naval architects van Sea Level en de ontwerper Bernd Weel.

Nederlands vakmanschap

Volgens Stratos Yachts is deze nieuwe 50-voeter "een ode aan de Nederlandse uitmuntendheid, het equivalent op het water van een terreinwagen – een SUV op het water – gemaakt om overal te komen en met gemak te cruisen, zelfs onder de zwaarste weersomstandigheden, terwijl snelheden van 36 knopen worden bereikt." Het jacht is gemaakt voor lange reizen en heeft een bereik van zo'n 400 tot 450 mijl. Wat Lengers vooral wilde creëren, was een jacht met ruggengraat; een vaartuig dat zeewaardig en veerkrachtig is. Het jacht is dan ook gemaakt met een speciaal raster en de romp is opgebouwd uit ultra dichte composietmaterialen met een hardtop van lichtgewicht carbon: "Ik vond dat de 50 ft-categorie een sterk, veerkrachtig en robuust schip nodig had, dat echt zeewaardig is en gebouwd volgens superjachtnormen", vertelt Lengers in een persstatement.

Naar eigen smaak

De DB50 is volledig naar smaak te bestellen: een exterieur in 25 verschillende tinten, andere bekleding, teak, en een flinke reeks aan interieurkeuzes. Een makkelijke tool op de website moet het kiezen nog gemakkelijker maken. Het jacht beschikt over uitgestrekte zonneterrassen, een geautomatiseerd schuifdak met dubbele beweging en uitnodigende eethoek in de buitenlucht; perfect voor lange dagen op de Middellandse Zee. Daarnaast heeft het jacht een mooie grote hut én de mogelijkheid om twee extra slaapplaatsen te creëren. "Stratos is voor diegenen die het beste van het beste willen. Ook op het gebied van service willen we dit bereiken. Daarbij gaan we verder dan de verwachte standaarden en bieden we diensten aan die eigenaren een compleet zorgeloze ervaring geven. Zodat zij zich kunnen richten op wat echt telt: genieten van de kick om het maximale uit hun Stratos ervaring te halen", aldus Brand Manager Paul Verheij

Lengers Yachts zal de exclusieve verkooppartner zijn van het jacht en haar officiële première zal plaatsvinden tijdens boot Düsseldorf. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar dit nieuwe Nederlandse staaltje vakmanschap.

Motorjachten
  • Stratos Yacht
  • Stratos Yacht