Dineren als een vorst: pop-up restaurant opent deuren in Paleis Soestdijk

Dineren ín Paleis Soestdijk? Dit is uw kans!

Paleis Soestdijk

Veel van de paleizen die we in Nederland hebben, zijn slechts heel beperkt te bezoeken. Niet alleen zijn deze imposante gebouwen vaak goed beschermde monumenten, maar er wordt natuurlijk ook gewoond en gewerkt door de Koninklijke familie. En om de woonkamer nu open te stellen voor het grote publiek? Dat gaat misschien wel een beetje te ver. Maar voor liefhebbers van het Koningshuis – óf nieuwsgierige ogen – is er nu goed nieuws: naast de verschillende rondleidingen die men kan volgen in bijvoorbeeld het Paleis op de Dam of Paleis Noordeinde, is er nu nóg een unieke mogelijkheid ontstaan om Paleis Soestdijk van een heel andere kant de bekijken.

Dineren als een vorst

Zo werd deze week namelijk aangekondigd dat Paleis Soestdijk één van de locaties is van het reizende restaurant De Maaltuin. Dit betekent dat u als een echte vorst kunt genieten van een maaltijd onder de kroonluchters van het paleis waar wijlen koningin Juliana en prins Bernhard hun kroost opvoedden. De Maaltuin meldt dat het diner en de ervaring gebaseerd zijn op de expositie De vrouwen van Soestdijk, die momenteel te zien is in het paleis. Onder het genot van livemuziek krijgen gasten een koninklijk vijfgangendiner voorgeschoteld met bijpassende wijnen of mocktails. Bovendien kunt u kiezen uit vier verschillende unieke locaties binnen het paleis om van uw diner te genieten. Zo heeft u de keuze uit een culinaire ervaring in de Witte Eetzaal, de hoeksalon, de empiresalon, of Wilhelmina’s appartement. In de prachtige trailer kunt u vast even proeven van de sfeer:

Paleis Soestdijk

Het is niet de eerste keer dat De Maaltuin neerstrijkt op het landgoed. Zo organiseerden ze eerder al diners in de stallen van het paleis, en kon men tot eind vorig jaar genieten van allerhande culinaire hoogstandjes in het koetshuis. Maar nu is er dus voor het eerst de mogelijkheid om ook echt ín het paleis te dineren. Dit zal ook meteen de enige keer zijn dat dit kan, dus het zal u vast niet verbazen dat tickets voor dit evenement als warme broodjes over de toonbank gaan.

Mocht u achter het net vissen: De Maaltuin organiseert deze zomer ook een reeks diners in de kassen van Paleis Soestdijk, en biedt het hele jaar door etentjes aan op unieke, monumentale locaties door heel Nederland. Kortom: genoeg leuks te beleven op culinair gebied!

Culinair
  • Paleis Soestdijk, Beau Monde, De Maaltuin
  • Paleis Soestdijk