Culinair genieten aan de Friese waterkant 

Culinair genieten in een van de mooiste plaatsjes van Friesland.

Restaurant De Vrijheid

Het pittoreske Friese dorpje Grou is een plek om zeker eens te bezoeken. Leg aan bij restaurant De Vrijheid, vlak bij de dorpskern, en geniet van een overheerlijke lunch of diner. Restaurant De Vrijheid van Hanny en Melle Bakker is vijf dagen per week voor lunch en diner geopend. De ligging aan het Pikmeer levert in de zomer prachtige vergezichten op over de Friese wateren. Geniet in de winter van het uitzicht over het indrukwekkende landschap door de grote ramen in de omgebouwde boerderij.

Culinair genieten 

Chef-kok Will Boetes kookt op hoog niveau en beheerst zowel de internationale als de Franse keuken zeer goed. Dit combineert hij met streekgerechten. Het hoge niveau van de keuken leverde het team een positie op in restaurantgids Lekker500. Daarnaast werkt het restaurant samen met diverse lokale bedrijven.

De Vrijheid bevindt zich aan de rand van het dorp op een doodlopende weg. Met een beetje geluk vertrekt na een voortreffelijke maaltijd het pontje van Gastvrij Grou naar

het centrum van het dorp. Grou is een knus en gezellig dorp aan het Friese Pikmeer. In de winter verlaten en uitermate geschikt voor een rustgevend weekendje weg, maar in de zomer bruisend en levendig. In Grou zijn meer dan 40 geregistreerde rijksmonumenten. Van kerken en woonhuizen tot molens en boerderijen. Meer informatie op: www.restaurantdevrijheid.nl

Tip

Grou is met recht een watersport- dorp: er is hier op en rond het water van alles mogelijk. Kijk op www.marrekrite.frl voor afmeerregels en alle verschillende soorten (gratis) ligplaatsen in de Friese natuur.