Nooit meer overlast van hout stoken en houtrook: hoe deze ‘houtkachel’ elke buurt beter en blijer maakt

Ontdek hoe deze ‘houtkachel’ elke buurt beter en blijer maakt.

houtkachel

Buren kunnen overlast van hout stoken en houtrook ervaren. Dat veroorzaakt soms wrijving, aangezien bezitters van houtkachels wél willen genieten van hun mooie kachel. Dat is begrijpelijk. Maar het is ook wat waard om een goede band met de buurt te hebben. En te houden! Een nieuwe kachel maakt dit ‘gewoon’ mogelijk. Ontdek hoe deze ‘houtkachel’ elke buurt beter en blijer maakt.

De houtkachel-sfeer, comfortabele warmte en meer 

Groothandel BlueSolid zet 100% de houtkachel-sfeer neer met de NextWoody Houtkachel op Pellets. Die kachel kan worden voorzien van speciale BlueSolid WoodFriend-houtblokken voor de uitstraling. Die blokken waarborgen de sfeer. Intussen brandt de kachel op pellets, zorgvuldig samengestelde houtkorrels. Daardoor wordt het vlotter comfortabel warm in huis.

Bij de NextWoody is een Pellet-ABC rookfilter optioneel: een speciaal ontwikkelde After Burning Catalysator door de engineer van BlueSolid. Deze gewilde engineer werkte eerst voor partijen als Philips, Zebra Technologies en Dr. Oetker. Het Pellet-ABC rookfilter stopt overlast van hout stoken en houtrook: buren merken niks meer van geur en rook uit de kachel.

Overlast van hout stoken en houtrook voorgoed verleden tijd

De groothandel biedt de doorontwikkelde Houtkachel op Pellets ook aan voor consumenten. Consumenten kunnen de kachel gewoon voor groothandelprijzen aanschaffen: extra voordelig dus. “Het is verleidelijk: zo’n topkachel, die normaal duizenden euro’s kost, net zo hoog in de markt houden. Maar hoe verleidelijk ook, dat zou niet eerlijk zijn”, vertelt initiatiefnemer Johan Rispens van BlueSolid.

“Want wij kunnen dankzij onze grootschalige productietechnieken de kachel goedkoper produceren”, vervolgt de uitvinder. “Daarom mogen ook consumenten de NextWoody aanschaffen voor de prijs van een instapmodel. Omdat het (uit)kan. En bovenal omdat we een missie hebben: een schone lucht voor heel Nederland! De overlast van hout stoken en houtrook wordt zo voorgoed verleden tijd.”

Heerlijk lang stoken zonder schuldgevoel

“Het loopt storm in de webshop. Bezitters van houtkachels vinden het heerlijk dat ze nu lang kunnen stoken zonder schuldgevoel”, verklaart Rispens. “Tel daarbij op dat mensen zich steeds beter inlezen over de voordelen van moderne kachels op pellets. Het vroegere gebrek aan sfeer is opgelost door de NextWoody mét WoodFriend-houtblokken. Iedereen die de kachel koopt, is meer dan tevreden over het sfeerbeeld. Nu de sfeer compleet is, overtuigen de ander argumenten nog meer.”

De vriendelijke ‘houtkachel’ voor meer plezier

Maar wat zijn dan die andere argumenten? De kachelman en engineer wijst naar de automatische dosering en de automatische stand-by. Van de bank af, deurtje open en fijnstof in de kamer is niet meer nodig. “Je kunt lekker blijven liggen en het gesleep met blokken is afgelopen. De kachel doseert zelf de juiste hoeveelheid hout(pellets). Ook kan de kachel zelf automatisch (weer) aan als het kouder wordt. Het gemak is zo groot, dat scheelt je enorm veel energie. En de buurt is veel blijer met je.”

Gadgets
  • BlueSolid