Zinder komt met Zinder 990: superstrak dutch design

Zinder lanceert dit najaar de Zinder 990, een esthetisch hoogtepuntje van Nederlandse makelij. Praktisch, maar met superstrak design.

Zinder

"Every inch a boat: vakmanschap in elk detail, handwerk op een vierkante centimeter", zo beschrijft Zinder zichzelf. Het bedrijf is 100% Nederlands en is een perfect voorbeeld van Dutch design in topvorm.

Het is dan ook niet gek dat ook hun nieuwste telg, de Zinder 990, helemaal binnen die beschrijving valt. Met een superstrakke vormgeving die bijna futuristisch aandoet, weet Zinder desondanks een boot in de markt te zetten die iets elegants heeft. En dat is best wel knap.

De Zinder 990 is de klassieke bakdekker, maar dan opnieuw uitgevonden en gebouwd in zijn modernste vorm. Fraaie lijnen de langszij raampartij, panorama-view voorruit en belijning op het Esthec-dek die van achteren naar voren tot in de punt als één geheel doorloopt. Het klopt allemaal.

Comfort

© Zinder Boats

Dat wil overigens niet zeggen dat de Nederlandse botenbouwer heeft ingeleverd op het gebied van comfort. Integendeel. De achterzit is met een druk op het touchscreen om te vormen tot een royaal zonnebed. Bakken en braden op het water, niets fijner dan dat.

Het middendeel kan niet alleen worden gebruikt als zit- en staruimte, maar ook als slaapruimte. De banken in het middendeel én in de kajuit transformeren elektrisch tot vier royale bedden. Verder beschikt de kajuit over een luxe koelkast, inductiekookplaat en de aparte toiletruimte (met porseleinen toilet en wastafel).

Hollandse degelijkheid

© Zinder Boats

Het bijzondere aan Zinder? Niets komt uit een mal of is van kunststof. Dat komt niet alleen de looks ten goede, de Zinder 990 kan daardoor ook wel een stootje hebben. Het laswerk is overigens onzichtbaar weggewerkt, wat de boel nóg strakker maakt.

Praktische info: het schip is 10 meter lang en is uitgerust met hybride aandrijving. Even alle 150 pk's opentrekken op open water is dus zeker mogelijk, maar fluisterstil en emissievrij cruisen gaat net zo makkelijk.

De Zinder 990 wordt dit najaar gelanceerd. Voor meer info, kijk op de website.

Misschien ook voor jou:
Pracht van een jacht: Project Aura
Nieuws
  • Zinder Boats