Jachtbouwer Albert Hakvoort senior overleden

Op 80-jarige leeftijd is afgelopen week Albert Hakvoort senior overleden. Hakvoort was de derde generatie van de familie aan het roer van de onderneming en onder zijn leiding ging het bedrijf (super)jachten bouwen. Hij overleed op 11 maart aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus.

Royal Hakvoort

De Nederlandse jachtbouw is met het overlijden van Albert Hakvoort Senior een icoon kwijt. De in 1940 geboren Albert kwam in 1955 op 15-jarige leeftijd bij het bedrijf om zijn vader te helpen. Het bedrijf had net een verwoestende brand doorgemaakt en moest weer helemaal opnieuw opgebouwd worden. Aanvankelijk bouwde de werf houten vissersschepen, maar later werden er voornamelijk stalen vissersboten gebouwd. In de jaren tachtig kwamen daar ook jachten bij. Later ook superjachten.

In de jaren 90 kwamen de broers Albert junior en Klaas in het bedrijf. Zij namen de leiding in 2014 uiteindelijk over van Senior. Afgelopen november nog ontvingen de Hakvoorts de eer van het predicaat Koninklijk voor de werf die ruim honderd jaar bestaat. Volgens de firma was dat "de bekroning op zijn levenswerk, zijn passie voor de scheepswerf".

Iets meer dan twee weken geleden liep Albert Hakvoort senior het coronavirus op. De daaropvolgende ziekte veroorzaakte uiteindelijk zijn overlijden.

Nieuws
  • Royal Hakvoort