Turn the Tide on Plastic ziet spookschip

Het Volvo Ocean Race team Turn the Tide on Plastic trof midden op de oceaan een spookschip aan. Het schip van twee Amerikaanse dames die een aantal maanden werden gered.

Turn the Tide on Plastic

Wie kent het verhaal niet. In oktober 2017 werden twee zeilsters en hun hond die, na vijf maanden op zee  met hun beschadigde zeiljacht de ‘Sea Nymph’, gered werden door de Amerikaanse marine. De dames zijn van het schip gehaald en de ‘Sea Nymph’ is een spookschip geworden.

Dinsdagmorgen kwam Turn the Tide on Plastic de ‘Sea Nymph’ tegen. Dee Caffari, schipper van Turn the Tide on Plastic, schreef: "We zeilden in het zicht van Brunel. Plots zagen we een ander zeilschip dat ongeveer op onze koers lag. Er was geen enkel teken op onze AIS. We hebben het schip via de VHF opgeroepen, ook geen reactie. De raceorganisatie bevestigde dat er geen andere schepen in de buurt waren. Tenslotte hebben we de drone van James, onze on-board reporter, de lucht ingestuurd voor identificatie en een nadere inspectie. We verzamelden foto’s en stuurden deze naar de wedstrijdleiding. Die bevestigden dat het de ‘Sea Nymph’ was."

Slepen of niet?

Aan boord van Turn the Tide on Plastic is een poosje gesproken of ze het schip zouden bergen. De ‘Sea Nymph’ lag laag op het water, het grootzeil hing overboord maar voor de rest zag het schip eruit alsof het een mooie tocht aan het maken was. Om nu een wedstrijd te varen met een schip op sleeptouw leek de crew toch iets te veel van het goede. De ‘Sea Nymph’ drijft nog steeds eenzaam op zee.

Caffari schrijft verder: "We zijn blij dat we haar overdag zagen. Dit had heel anders kunnen uitpakken als het nacht was geweest. Ze dreef voor ons, zonder licht en zonder een signaal uit te zenden. We hadden haar nooit gezien. Ik hoop dat, nu we haar positie doorhebben gegeven, iemand haar gaat ophalen om een ernstige aanvaring te voorkomen. Wij vragen je om de oceaan niet verder te vervuilen met plastic en hier hebben we een heel jacht dat doelloos over de oceaan drijft"