Nomineer de Hiswa boot van het jaar

Importeurs en jachtwerven kunnen vanaf heden hun nieuw op de markt gebrachte boten aanmelden voor de verkiezing HISWA Boot van het Jaar 2019.

Hermes Speedster

Er zijn twee categorieën in de verkiezing: een prijs voor de beste motorboot en een prijs voor de beste zeilboot van het jaar. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens HISWA te water, van 4 t/m 8 september 2019 in Bataviahaven Lelystad.

De HISWA Boot van het Jaar-verkiezing is een door HISWA Vereniging, HISWA Amsterdam Boat Show en HISWA te water in het leven geroepen ereprijs voor nieuwe motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke jury – bestaande uit journalisten van toonaangevende watersportmedia zoals Nautique – beoordeelt de binnengekomen aanmeldingen en maakt uiteindelijk een selectie van drie boten per categorie. De criteria hierbij zijn: het innovatieve karakter, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design. Een vaartest maakt onderdeel uit van de beoordeling.

Aanmelden tot 6 maart 2019

Boten aanmelden kan tot 6 maart 2019 door een bericht met daarin een beschrijving van de specificaties en beeldmateriaal te sturen aan info@hiswa.nl. Het eerste juryoverleg staat gepland tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show in maart 2019.

Jury

Martin de Jager van JenS Design geeft zijn juryvoorzitterschap over aan Jeroen van den Heuvel van HISWA Vereniging. De Jager blijft wel actief in de jury: hij ondersteunt de jury met zijn technische expertise. Van den Heuvel stemt als voorzitter niet meer mee bij het vaststellen van de winnaars. In de Jury zijn vertegenwoordigd: Motorboot, Nautique, De Telegraaf VRIJ, Varen, Waterkampioen, Zeilen en Zilt, aangevuld met Bosgraaf Yacht Design en J&S Design. Vanaf 2019 zal ook Watersport TV aan de jury deelnemen.

Winnaars 2018

In 2018 won de Hermes Speedster in de categorie HISWA Motorboot van het Jaar. In de categorie HISWA Zeilboot van het Jaar werd de AIRA 22 winnaar. Bij uitzondering kreeg de SV14 een speciale vermelding van de jury. De organisatie rondom het ontwerp en de bouw van deze zeilboot is bijzonder en prijzenswaardig. De boot is bedoeld voor aangepast wedstrijdzeilen. De bouw wordt wereldwijd mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van Simons Voogd Design, FarEast, diverse toeleveranciers, scholen en experts. Samen zorgen zij ervoor dat over ter wereld een complete, sportieve aangepaste wedstrijdzeilboot goedkoop of gratis beschikbaar is voor mindervalide zeilers.