Hier moet je dineren volgens Lekker500

De meest complete restaurantgids van Nederland is weer verkrijgbaar.

Lekker500

In de restaurantgids Lekker500 hebben 97 nieuwe restaurants een positie verworven. De klassieke toprestaurants hebben zich weer bewezen, maar toch wisten 10 nieuwkomers zich te vestigen in de top 100. Hoofdredacteur Annelies Pijper: “Deze veranderingen hebben te maken met de toestroom van jong talent in de Nederlandse horeca, maar ook de opkomst van (hotel)bars en het verdwijnen van de klassieke scheiding tussen verschillende horecaconcepten spelen mee.” In totaal noteert de Lekker500 2019 een aanwas van 97 nieuwe restaurants, iets wat nog niet eerder is voorgekomen in 41 jaar Lekker500. Na Noord-Holland (32) en Zuid-Holland (19) is het opvallend dat er dit jaar maar liefst 11 nieuwe Noord-Brabantse restaurants in de gids staan.

Lekkers beste 10

Restaurant Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen staat dit jaar op de eerste plaats van Lekker500. Het restaurant wordt in de nieuwe editie geëerd om zijn onberispelijke keuken, hartelijke bediening, prachtige wijnen en geweldige locatie. De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer staat op 2 en De Leest in Vaassen van Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman komt dit jaar de Top-3 weer binnen.

Ciel Bleu doet een stapje terug naar 4 en Tribeca in Heeze (plaats 5) en De Lindehof in Nuenen (plaats 6) zijn resp. 2 en 3 plaatsen gestegen in de Top-10. FG Restaurant in Rotterdam heeft dit jaar drie stappen terug gedaan en staat op plaats 8 onder Spectrum (voorheen Librije’s Zusje) in Amsterdam op plaats 7. Ten slotte staat Joelia in Rotterdam op plek 9 en staat Pure C in Cadzand op plek 10.

Meer dan 300 pagina’s leesplezier

De restaurantgids bestaat uit 324 pagina’s met daarin de recensies over de 500 lekkerste restaurants van Nederland, columns van Gerard Ekdom en Yvette van Boven, recepten van onder meer chef-kok Jonnie Boer, etiquettelessen van Willem ‘meneer’ Reimers en interviews met 11 bevlogen sommeliers over hun vak. De nieuwe editie ligt vanaf vandaag in de winkels en is ook online te bestellen via deze link.