Innovatie ter land én zee: TAG Heuer kondigt samenwerking aan met FlyingNikka

TAG Heuer kondigt een samenwerking aan met FlyingNikka, 's werelds eerste volledig zeilende offshore maxi-jacht, en luidt daarmee officieel zijn terugkeer in de zeilwereld in.

TAG Heuer FlyingNikka

Excellentie, precisie en innovatie; kenmerken typerend voor zowel Zwitserse luxe horlogemaker TAG Heuer als FlyingNikka. En dat maakt de samenwerking tussen beide tot een gouden combinatie. De aankondiging markeert een terugkeer van het luxe horlogemerk in de zeilwereld, een stap waar TAG Heuer zelf trots op is.

FlyingNikka

Het jacht staat bekend als 's werelds eerste volledig zeilende offshore maxi-jacht en het snelste vaartuig van dit moment: FlyingNikka is een van de meest innovatieve schepen van deze tijd. Het 19 meter lange, futuristische vaartuig is ontworpen voor langeafstandsraces op de Middellandse Zee. Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde technologie, zoekt de FlyingNikka de grenzen op van wat momenteel mogelijk is in monohull-races door de traditionele verplaatsingstechniek te combineren met de nieuwere foiling-technologie. Het jacht begeeft zich op onontgonnen terrein op het gebied van jachtontwerp en -racen.

Ontwerp

Het ontwerp, door beroemd scheepsarchitect Mark Mills, geeft FlyingNikka niet alleen een futuristisch en karakteristiek uiterlijk, het draagt ook bij aan de ongekende prestaties van het jacht. Met een romp van geavanceerde koolstofvezelcomposieten, torenhoge 3D-composietzeilen en geavanceerde draagvleugels lijkt FlyingNikka over het water te vliegen. Het vaartuig kan een snelheid van 40 knopen bereiken en is uitgerust met een geavanceerd, innovatief elektronisch systeem.

Samenwerking

De CEO van het Zwitserse horlogemerk, Frédéric Arnault, benoemt dat het bedrijf blij is om terug te keren in de zeilwereld. Volgens TAG Heuer is FlyingNikka een jacht "dat het hoogtepunt van zeiltechniek representeert." En volgens de CEO sluiten de waarden van snelheid, vooruitstrevendheid en geavanceerde ontwerpen van FlyingNikka naadloos aan bij de kernwaarden van het horlogemerk. Volgens TAG Heuer zal de samenwerking hen "uitdagen om de grenzen van het racen te verleggen en innovatiever te worden". Ter land, maar nu met deze nieuwe samenwerking, ook ter zee.

Nieuws
  • TAG Heuer
  • TAG Heuer