LIVE. Finish eerste etappe The Ocean Race Europe superspannend

De finish van de eerste etappe van The Ocean Race Europe wordt vandaag super spannend. Met nog 20 mijl te gaan liggen de zeven VO65's binnen een halve mijl van elkaar. Ook bij de IMOCA's is het close, maar heeft zich wel een kopgroep afgezonderd van de rest.

The Ocean Race Europe

Vanmiddag finishen de twaalf deelnemers van korte demonstratieversie van The Ocean Race de eerste etappe die van Lorient in Frankrijk, via een boei op de Atlantische Ocean naar het Portugese Cascais voert. Vooral bij de VO65's is het heel spannend. Aanvankelijk lag het Nederlandse team Childhood I flink achter, althans zo leek het, maar een andere navigatiekeus gaf de boot een enorme snelheid om het pack weer bij te halen. Op het moment van schrijven ligt Sailing Poland met schipper Bouwe Bekking vooraan. De anderen liggen echter binnen een tiende mijl van zijn schip. Het kan dus alle kanten op.

Bij de IMOCA's ligt Offshore Team Germany voorop met 11th Hour Racing Team strak op de hielen. Er is momenteel nog maar 20 mijl te gaan tot de finish. Wie oh wie pakt de overwinning in deze eerste etappe