De strijd barst los: start van de volgende Ocean Race Europe is bekend

Hoewel de 14e editie van The Ocean Race nog in volle gang is, kijkt de organisatie van het grote zeilevenement vooruit naar de volgende race. Inmiddels is de startdatum bekend en kunnen Europese steden zich aanmelden om de legendarische race in hun stad te organiseren.

Ocean Race

Op dit moment komen zeilende deelnemers van de 14e editie van The Ocean Race terug naar het noordelijk halfrond. Hoewel ze nog minstens een dikke maand moeten varen, wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan de volgende race: The Ocean Race Europe. Inmiddels is de start van de race bekend en kan Europa klaargemaakt worden voor de organisatie van deze spannende en iconische race.

Ocean Race Europe

Het was één van de eerste grote internationale evenementen die in 2021 - na COVID-lockdowns - werd georganiseerd. The Ocean Race Europe is een spannende, legendarische race waarin tien teams, verdeeld over twee klassen, van de Oostzee naar de Middellandse Zee racen en strijden om de meeste punten. En de spannende race krijgt een vervolg: de organisatie van The Ocean Race maakt bekend dat de nieuwste editie van The Ocean Race Europe plaatsvindt aan het einde van de zomer van 2025. Deze editie zal groter en ambitieuzer zijn dan de vorige. Onder de noemer "Connecting Europe: Racing to restore our ocean and waters", wil de organisatie zich inzetten voor herstel van de oceaan. Het evenement is geïnspireerd op de EU-missie "Restore Our Ocean and Waters" en streeft ernaar om de Europese samenwerking en identiteit, open grenzen, de Europese Green Deal en de kracht van digitale transformatie onder de aandacht te brengen.

Organisatie

Steden die interesse hebben in het organiseren van het evenement kunnen zich hiervoor aanmelden. Wel is belangrijk dat zij de waarden en idealen van The Ocean Race Europe delen; geïnteresseerden moeten presenteren hoe zij als gaststad een aandeel zouden kunnen hebben in het beschermen en herstellen van de oceaan. Maar het organiseren van zo'n bekende en grote race is zeker aantrekkelijk voor Europese steden. De race trekt namelijk veel mensen. Tijdens de start van de huidige Ocean Race zijn er in totaal maar liefst meer dan één miljoen bezoekers aanwezig in het Ocean Live Park van de eerste vier gaststeden. Een enorme publiekstrekker dus. Mocht u nog op zoek zijn naar een vakantiebestemming voor de zomer van 2025, dan is het zeker aan te raden om de aankondiging van de route in de gaten te houden.

Al met al belooft ook The Ocean Race Europe een spannende race te worden en wij kijken met smart uit naar de start.

Nieuws
  • The Ocean Race
  • The Ocean Race