Diana Yacht Design viert vijftigste verjaardag met conceptjacht R.50

Met een bijna vijftig meter lang conceptjacht vier de Nederlandse superjacht-designstudio Diana Yacht Design zijn 50e verjaardag. De R.50 zou zo gebouwd kunnenworden voor een koper, want het is gebaseerd op een bestaande rompvorm.

Diana R.50

Met een lengte van 47 meter is de R.50 beslist geen klein scheepje, maar Diana Yacht Design heeft geprobeerd om het schip nog groter te laten voelen. Zo is het jacht ingedeeld om een enorm veel ruimte te beiden aan de opvarenden, maar ook aan de speeltjes die mee kunnen aan boord. Er is ook gedacht aan een helikopterplatform waar een EC135 helikopter touch & go gasten kan afleveren en weer ophalen.

Het schip biedt plaats aan 12 gasten, waarvoor vijf grote 'hutten' op het benedendek zijn gesitueerd (elk uiteraard met een eigen badkamer) en een master suite op het Main Deck. Die laatste gaat over de volle breedte van het schip.

Plezier aan boord

Op het zonnedek is ruimte voor een jacuzzi, maar ook een bar en een beschutte plaats om in de buitenlucht te kunnen eten. Een dek lager is nog meer ruimte om binnen te kunnen loungen en dankzij de grote ramen toch het gevoel te hebben buiten te zijn. Voorin is ruimte om twee flinke tenders mee te nemen en een verzameling jetski's. Nog lager is het beach-gedeelte met een uitklapbaar zwemplatform en een uitgebreide opbergplaats voor nog meer speelgoed.

Dat dit conceptschip echt bruikbaar is, bewijst het feit dat het tot stand kwam in overleg met een klant. De deal ketste helaas af, maar DIANA vond het zonde om het uitgewerkte schip in stilte de vergetelheid in te laten gaan. Daarom publiceert de studio het schip nu ter feestelijke ondersteuning voor het jubileum. De studio werd in 1971 opgericht in Amstelveen en heeft sindsdien ruim 70 jachten ontworpen en geleverd.

Specificaties DIANA R.50

Length over all 47.00 m
Length waterline 40.80 m
Breadth (moulded) 8.75 m
Depth 4.90 m
Draft (Summer load) 2.90 m
Maximum Speed 14.0 kts
Cruising speed 12.5 kts
Range (cruising speed) 3500 nm
Main engines 2x 750kW

Motorjachten
  • Diana Yacht Design