Voormalig zeiljacht Bernard Tapie gezonken in Maleisië

Afgelopen week woedde er brand op superzeiljacht Enigma. Na de brand zonk het 75 meter lange schip dat ooit van Bernard Tapie was.

Enigma Phocea

Afgelopen donderdagmorgen brak brand uit op het superzeiljacht Enigma dat voor de kust van het Maleise Langkawi lag. Aan boord waren zeven bemanningsleden en verder -in verband met corona- geen gasten. Iedereen kwam ongedeerd van boord en de kustwacht zetten snel de brandbestrijding in. Aanvankelijk leek dat allemaal goed gegaan, want er bleek geen olielek te zijn en het schip bleef drijven.

Nu blijkt dat het schip vrijdag toch nog is gezonken. Daarmee komt het jacht, dat in de top 10 van meest charterbare superzeiljachten stond, nu roemloos ten einde.

"We believed it sank on Friday morning, at about 5am or 6am," aldus senior coastguard officier Mohamad Zawawi Abdullah tegen AFP. "We managed to control the fire, but the damage to the hull caused by the fire may have caused the yacht to sink."

Het schip werd in 1975 bij DCAN in Frankrijk gebouwd als Phocea. De eerste eigenaar was de Franse zeiler Alain Costas, die het verkocht aan de flamboyante miljardair Bernard Tapie. Tapie voer er in de jaren tachtig en negentig mee over de wereldzeeën.

Nieuws
  • MALAYSIAN MARITIME ENFORCEMENT AGENCY