Goed vertoeven op Bali

Je zou denken dat de zuidelijke westkust van Bali inmiddels vol is gebouwd. Toch wist Alila Hotels vorig jaar op een van de mooiste plekken direct aan het strand een topdesign hotel te openen. Wij brachten een bezoek aan dit stijvolle strandresort

Alilia Seminyak

Je betreedt Alilia Seminyak via een spectaculaire lobby met uitzicht op het witte zandstrand en daarachter de golven van de Indische Oceaan. De nabijheid van de oceaan is overal in het hotel duidelijk voelbaar. De architectuur van het complex zorgt ervoor dat je vanuit alle ruimtes de zeebries voelt en je altijd aan de kust waant. De 240 kamers en suites van Alilia Seminyak zijn verdeeld over drie panden en bieden zo goed als allemaal zowel vanuit bed als vanuit de badkamer zicht op zee. De kleinste kamer heeft een oppervlakte van maar liefst 46 m2 en de suites beginnen bij een grootte van 72 m2. Alle kamers hebben een ruim balkon of een tuinterras. De gigantische badkamers hebben een douche met uitzicht op de golven.

Chef Stefan Zijta

Nederlandse sterrenchef

Als je geen duik in de vaak ruige zee wilt nemen, zijn er vijf infinity pools die zo zijn aangelegd dat je het gevoel hebt toch in zee te zwemmen. Voor meer sportiviteit heeft het hotel een superstrak ontworpen fitnessruimte met alle denkbare trainingsapparatuur. En natuurlijk is er op dit eiland ook een spa. Maak er een keuze uit een van de vele behandelingen, waar je alle stress uit je lichaam kunt laten wegmasseren, de wereld thuis even kunt loslaten en heerlijk relaxed de avond in kan.

Een avond die het beste ingeluid kan worden bij het restaurant van het hotel. Ook als je niet in het hotel logeert, moet je hier zeker een hapje eten. Nederlander Stefan Zijta, voormalig sterrenchef bij het Amsterdamse Vermeer, is er namelijk de chef. Hij creëert er de heerlijkste gerechten uit de “nieuwe” Aziatische keuken. Traditionele gerechten worden er met Westerse kooktechnieken op een verfijnde en lichte manier bereid. Voor het aperitief of voor later op de avond begeef je je naar de beachbar, waar de meest exotische cocktails worden geschonken. Voor wie het nog later wilt maken; vlak naast het hotel ligt een van de hipste beachbars van Bali, Potato Head, en op nog geen 10 minuten lopen over het strand het ubertrendy Ku de Ta (lees meer in Nautique #03-2016). Meer zon, zee & ontspanning voor je geld kun je niet krijgen op dit tropische eiland!