Prachtig ruim ontwerp van Van der Valk

Van der Valk Shipyard is gestart met de bouw van een nieuw 20,5 meter motorjacht in hun BeachClub Range. De eerste Van der Valk BeachClub, een versie van 19.05 meter, wordt al vroeg in 2018 afgeleverd.

BeachClub 660 Fly

De werf viert haar 50-jarige jubileum en die ervaring is terug te zien in het ontwerp van de BeachClub 660 Flybridge. "Dankzij het ontwerp van de BeachClub lijn, biedt de nieuwe 660 Flybridge uitzonderlijke veel binnen- en buitenruimte. Dat zie je normaal alleen op veel grotere jachten," legt Patrick Lankhuizen, verkoopdirecteur bij Van der Valk, uit. "Het doel is om iets te creëren dat echt innovatief is. We willen klanten niet alleen een ongekend gevoel van ruimte geven, in werkelijkheid moet er ook veel ruimte zijn.” 

Het unieke aan de nieuwe BeachClub lijn is de positie van de motoren. Door het geïntegreerde Volvo Penta IPS-voortstuwingssysteem te gebruiken, wordt de 'machinekamer' letterlijk in het zwemplatform geplaatst, waardoor er veel ruimte op het benedendek ontstaat. De werf heeft patent aangevraagd op deze innovatieve ruimtebesparing.

Metertje hier, metertje daar

De buitenruimtes van de BeachClub 660 Flybridge bestaan uit een beach deck met een zonnelounge van 17 m², een achterdek van gelijke grootte met mogelijkheid voor een buitenstuurstand en een enorm voordek van 25 m² met verschillende opstelmogelijkheden. Binnen beschikt het jacht over een main deck salon van 21 m² met stuurhut en een 360 graden panoramisch uitzicht. Benedendeks nog een salon van 27 m² met kombuis en eethoek en maar liefst 44 m² vloeroppervlak voor de accommodaties. In aanvulling op de luxe suite voor de eigenaars, beschikt de BeachClub 660 Flybridge over twee tweepersoonshutten en een crewcabine. Om op zo veel mogelijk plaatsen aan boord van een prachtig uitzicht te kunnen genieten, beschikt het jacht over extra grote ramen en grote schuifdeuren in de twee salons en de suite van de eigenaar.

De dubbele Volvo Penta D11B2-A MP-motoren met IPS 2 schroeven bieden een geschatte topsnelheid van 24 knopen. Het jacht is momenteel in productie en volgens planning kan ze in juli 2018 geleverd worden. 

@gallery(27)