Speciaal voor Hallberg-Rassy zeilers

Afgelopen jaar is het idee geboren om een vereniging van Hallberg-Rassy zeilers op te richten. Uit de tour ontstond een vereniging en deze krijgt in 2018 een vervolg. 

Hallberg-Rassy

In de zomer van 2017 werd de eerste Hallberg-Rassy Tour op de Grevelingen georganiseerd. Het werd een succes en de deelnemers besloten een vereniging van Hallberg-Rassy zeilers op te richten. Een tiental zeilers voegden de daad bij het woord en hebben afgelopen herfst gepeild of er voldoende belangstelling zou zijn. Binnen enkele weken hadden zich ruim 150 Hallberg-Rassy eigenaren vanuit allerlei delen van Nederland, Belgie en Duitsland enthousiast aangemeld.

De “Hallberg-Rassy Connectie”, zoals de nieuwe vereniging zich noemt, vormt en biedt een netwerk van gelijkgestemden, waar enthousiasme en trots voor de Zweedse schepen de boventoon voert. Waar technische kennis, mooie bestemmingen en tal van andere nautische zaken worden gedeeld. En waar het Hallberg-Rassy gevoel tijdens een zomer- en winterevenement wordt onderstreept.

Winterevent 2018

Op zondagmiddag 14 januari 2018 vindt het eerste winterevenement van de Hallberg-Rassy Connectie op de sociëteit van de KR&ZV De Maas in Rotterdam plaats. Tijdens deze bijeenkomst zal een onderlinge kennismaking in de vorm van een speeddate plaatsvinden en zullen de plannen binnen de nieuwe vereniging worden besproken. Inmiddels hebben zich hiervoor 125 Hallberg-Rassy zeilers gemeld. Ter afronding van de middag geven enkele Hallberg-Rassy eigenaren een impressie van de door hen gemaakte lange zeilreizen en delen zij hun persoonlijke ervaringen. Voor meer informatie: www.hallbergrassyconnectie.com