Nieuwe Benetti Mediterraneo 116' te water

Benetti Yachts heeft haar nieuwe Mediterraneo 116’ Botti gelanceerd. Het is het derde megajacht in de Class-productielijn van de Italiaanse werf.

Botti

Het interieur is ontwikkeld door Benetti’s eigen Interior Style Department in samenwerking met het design team van Radyca. De laatste werd persoonlijk gerekruteerd door de eigenaar die een actieve rol speelde bij de keuze van meubels en stoffen. Het interieur heeft warm gekleurd hout en zachte verlichting als rode draad in de gemeenschappelijke ruimtes en de hutten voor de eigenaars en hun gasten. De master suite is ingelegd met houten vloeren en marmer in de badkamer. Naast deze suite is een comfortabele studio ingericht met een bank en een tv, de ruimte dient daarnaast als rust- en ontspanningsruimte voor de eigenaar. De vier gastenhutten bevinden zich op het benedendek. De twee VIP-hutten met tweepersoonsbedden zijn symmetrisch gerangschikt, de andere twee gastenhutten zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden en uitklapbare bedden. 

Het overdekte gedeelte van het hoofddek bevat een comfortabele lounge met een eethoek en een Amerikaanse bar. Er is voldoende ruimte om gezamenlijk van de gemeenschappelijke ruimte te genieten van waaruit je uitkijkt over het water. 

Het bovenste achterdek heeft overal houten vloeren en wordt gedomineerd door een ruime eethoek met een grote ronde tafel voor maximaal tien personen. Het interieur is ontworpen voor momenten van ontspanning en plezier, met een grote bank in de Sky Lounge, een 75-inch televisie en een speeltafel met vier stoelen. Een grote jacuzzi en een volledig gepersonaliseerde ligstoelruimte vormen het centrum van de boeg. De achtersteven van het zonnedek is ook uitgerust met een op maat gemaakte ligstoelruimte.

Aandrijving

Twee MAN V12-1400, van 1.029 kW (1.400 mHP @ 2.100 tpm elk) zorgen voor een topsnelheid van 15 knopen. De kruissnelheid is ongeveer 14 knopen. Het bereik bij 10 knopen is circa 3.200 zeemijl.

Specs