Tall Ships Races Harlingen: een maritiem feest voor iedereen

Harlingen is dit jaar finishplaats van The Tall Ships Races 2018. Vanaf 3 augustus ligt de haven bomvol met prachtige schepen.

Tall Ships Races

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen. Kom genieten van indrukwekkende barken, klippers en windjammers uit o.a. Zweden, Engeland, Noorwegen, Frankrijk, Nederland en Rusland. Onder de deelnemende schepen zijn bijvoorbeeld de giganten Mir, Kruzenshtern, Sedov, Gulden Leeuw, Stad Amsterdam en Christian Radich. Maar ook tientallen andere klassieke en moderne schepen komen naar Harlingen. Het historische havenstadje is er een geweldig decor voor. 

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (jongeren tussen de 15 en 25 jaar). Op de schepen varen circa 3.000 bemanningsleden, waarvan meer dan de helft uit trainees bestaat. 

Gevarieerd programma 

The Tall Ships Races Harlingen 2018 beloven een enorme happening te worden. Niet alleen door de aanwezigheid van de prachtige schepen, maar ook door alle activiteiten op het water en aan de kade. Van 3 t/m 6 augustus is Harlingen o.a. het toneel van: 

  • Sail In en openingsspektakel met vuurwerk (3 augustus) 
  • Crew Parade (4 augustus) • Sail Out (6 augustus) 
  • Publieksvaartochten 
  • Themapleinen: beachplein, ambachtsplein, kidsplein, duurzaamheidsplein en cinemaplein 
  • Spetterende acts & optredens van o.a. Ali B, Elske DeWall, Best of Britain, Cool Quest, TenTemPiés en Jack and the Weatherman 

Meer weten? Kijk op www.thetallshipsracesharlingen2018.nl

Pink Floyd tijdens de Tall Ship Races