G-Fifty plus 50 jaar

G-Cinquanta werd in de jaren zestig voor Gianni Agnelli gebouwd. Na een halve eeuw is het tijd voor een nieuwe versie, de G-Fifty Plus. Hij haalt negentig knopen.

G Fifty

In 1967 liet Gianni Agnelli een iconische speedboat bouwen. De naam: G-Cinquanta oftewel G-Vijftig. De G in de naam stond voor Gianni, de voornaam van Agnelli, terwijl de 50 voor het aantal knopen dat het schip liep stond. Het origineel is inmiddels ruim vijftig jaar oud en het werd onlangs voor €450.000 verkocht bij Sotheby’s. Het veilinghuis omschreef het jacht als: the speedboat designed for the “most elegant man on Earth”.

Zulk soort lof roept natuurlijk om een hernieuwde uitgave. De originele ontwerper was Sonny Levi en zijn bureau Levi Designs heeft samengewerkt met PMP Design om een nieuwe incarnatie van de G-50 te maken.

De vernieuwde G-50 wordt vanaf 2022 geleverd en krijgt een lengte van 14,6 meter en een breedte van 3,4 meter. Er is keuze uit twee Mercury benzinemotoren of twee Mercury dieselmotoren en die geven in hun top een maximumsnelheid van 90 mijl per uur.