Heesen Yacht verkoopt superjacht project Ayla

Heesen Yachts heeft haar nieuwe 5000 aluminium class Ayla verkocht. De opdrachtgever van het 50 meter lange superjacht werd door de Britse jachtmakelaar Abberley Luxury Yachts geïntroduceerd bij de werf in Oss.

Heesen Yachts Ayla

De 5000 aluminiumklasse een succesvolle semi-custom superyachts lijn, welke is gecreëerd om te voldoen aan de vraag naar kortere leveringstijd zonder in te leveren op kwaliteit. Naar verwachting reduceert dit aluminium design de levertijd met zo’n zes maanden. Aangezien Heesen reeds voor de verkoop was begonnen aan de bouw, is de levertijd nog korter. Volgens plan volgt de levering komend jaar al.

Ayla is een volledig aluminium prestatiejacht, met een efficiënte romp en is gebouwd volgens Heesens erkende expertise in gewichtsvermindering. Het jacht is aangedreven door twee high power-to-weight ratio MTU 2.880kW motoren, wat resulteert in een maximale snelheid van 23 knopen. Het bereik is 3.100 zeemijl bij 11 knopen snelheid.

Interieur 

Voor de zesde maal is de Italiaanse designer Cristiano Gatto aangesteld om het interieur te ontwerpen. Gatto creëerde een chique minimalistisch interieur, een hedendaagse interpretatie van New Déco. Het gebruik van veel bekleding, zowel op verticale als horizontale vlakken, stelt Ayla's nieuwe eigenaren in staat om materiaal- en kleurpaletten te kiezen om de sfeer te creëren die aan hun smaak voldoet. Het ontwerp biedt comfort en gezelligheid dankzij het gebruik van zachte chenille-stof, terwijl ebbenhout en Canaletto-walnotenhout een heel luxe gevoel geven door het gehele interieur.