Expeditiejacht met ruimte voor vrijwel alles

Het Italiaanse Rosetti Superyachts heeft samen met jachtontwerper Tommaso Spadolini en Rolls Royce een nieuwe 85 meter superjacht ontworpen.

Rosetti Superyachts

De ontwerper heeft twee modellen uitgewerkt, het verschil zit hem in het helikopterplatform midscheeps of op het achterdek. Beide ontwerpen hebben met zo’n 2.200 gross tonnage voldoende ruimte voor grote tenders, maar wie ook zijn zeilschip aan boord wil hebben kan toch beter kiezen voor het helikopterplatform op het achterdek. Hier kan de helikopter zonder problemen landen zonder last te hebben van een mast. Ook de salon kan naar wens aangepast worden zodat er ruimte is voor een helikopterhangar. 

Grote tenders zijn volgens de ontwerpers fundamenteel voor het gebruik van een expeditiejacht, daarom biedt de bakboord garage op het benedendek plaats aan twee tenders plus diverse waterspeeltjes zoals waterscooters.

Spadolini's externe vormgeving is mannelijk en robuust, maar zijn kenmerkende strook beglazing voegt een vleugje superjacht-elegantie toe aan het ontwerp. De rompvorm is ontwikkeld door de scheepsarchitecten van Rolls-Royce Marine in Noorwegen. Zij kregen de opdracht om een zo droog mogelijk ontwerp te maken. Met een hoofddek van 12,5 meter boven de waterlijn en een overhangende boeg lijkt dit zo op het oog aardig gelukt.

@gallery(17)

"Dit is het meest 'authentieke' jacht dat ik in mijn 40-jarige carrière heb ontworpen", zegt de Italiaanse ontwerper Tommaso Spadolini. "Een fundamenteel onderdeel van het ontwerpproces was het evalueren van de vele commerciële schepen die Rosetti tot nu toe heeft gelanceerd. Deze robuuste, zeewaardige schepen moeten 24 uur per dag werken in alle weersomstandigheden en datzelfde DNA is geïntegreerd in het ontwerp van het 85m-expeditieconcept. "

Indeling

Voor de eigenaars is de volledige breedte van het schip gebruikt met uitzicht op zee. De ruimte is ook nodig met twee badkamers gescheiden badkamers, een inloopkast en een ruime eetkamer op het achterdek. Het bovendek is ingericht voor de privélounge, studeerkamer en toegang tot het voordek met zwembad. Naar achteren is een salon ingericht die dient als mediaruimte en / of sky-lounge. Alhoewel Spadolini een interieurvoorstel heeft ontwikkeld kunnen eigenaren hun eigen interieurontwerpers aandragen.

Het benedendek bestaat uit de kombuis, crew mess en lounge, en accommodatie voor 12 bemanningsleden, de kapiteinscabine bevindt zich op het brugdek. Het hoofddek herbergt vier dubbele gastenverblijven met en-suite badkamers, plus extra bemanningsaccommodatie.

@gallery(19)