Lekker lezen: Op reis met de Hope

Joshua is 24 als hij zijn carrièreplannen als advocaat aan de kant schuift en besluit zijn droom te volgen. Hij koopt een zeilboot, geeft die de naam Hope en vaart de wijde wereld in. 

Op reis met de Hope

“We tellen twintig superjachten in English Harbour en een veelvoud daarvan in Falmouth Harbour, even verderop. Er ligt in deze hoek van Antigua letterlijk voor een paar miljard euro aan jachten bij elkaar. Op straat zijn bijna geen bejaarde zeilers te zien, maar vooral knappe jongens en meiden van onze leeftijd in crew-T-shirts die werken op de superjachten. Katia en ik kopen een korte broek en een wit polo T-shirt zodat we ongeveer hetzelfde gekleed zijn als de superjachtbemanning. We drinken een biertje in de crewbar als mijn oog valt op een veertig meter lang zeilend superjacht waarop fier een Nederlandse vlag wappert. ‘Kijk, zie je dat jacht?’ Ik wijs naar de overkant. ‘Daar wil ik op werken,’ zeg ik tegen Katia…”

In zes jaar zeilt hij rond de wereld. Op zijn reizen ontmoet hij de meest uiteenlopende mensen. Van hippies op de Canarische Eilanden tot miljardairs in de Cariben. Op de Kaap Verden komt hij Katia tegen. Het stel wordt verliefd en zeilt samen verder. Om hun reis te bekostigen verzinnen ze allerlei manieren om geld te verdienen. Want zes jaar om de wereld reizen, hoe betaal je dat? Op reis met de Hope is een verhaal over dromen, liefde en de magie van wereldreizen zonder vast plan.

Op reis met de Hope - Joshua van Eindhoven

€ 17,99, Uitgeverij Hollandia