Zo heb je het Wad nog nooit gezien

Vandaag werd de teaser van de nieuwe natuurfilm 'Wad; leven op de grens van water en natuur’ gepresenteerd. Je ziet nog niet eerder gefilmde beelden zoals de geboorte van de zeehonden en het onderwaterleven in de Waddenzee.

Waddenzee

Vier jaar filmen met de nieuwste technieken 

Na bijna vier jaar filmen in het werelderfgoed is het nu tijd om een eerste echte tipje van de sluier op te lichten. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera's weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed en de crew van Ruben Smit kon alleen aan de slag dankzij de hulp en nauwe samenwerking met vele natuurorganisaties, onderzoeksinstituten en overheden in de wadden. 

Puur natuur

Zoals elke film van natuurfilmer en ecoloog Ruben Smit heeft ook 'Wad; Leven op de grens van water en natuur" het pure natuurverhaal voorop staan. Leidende karakters in de film zijn de grijze zeehond, de slechtvalk en de bergeend. Maar juist de benadering vanuit het ecosysteem waarbij alles met alles te maken heeft is uniek. Ruben Smit: 'Deze film overtreft mijn verwachtingen, vooral dankzij de waanzinnige beelden die we hebben weten te maken. Zoals de geboorte van de zeehonden, maar ook het enige grondnest van de slechtvalk in Nederland en niet te vergeten het onderwaterleven van de natuurlijke riffen in de Waddenzee. Ik denk dat veel mensen vol verbazing  zullen kijken naar wat wij allemaal in beeld hebben gebracht!'.