Op een boot is de keuken vaak klein, maar dat betekent niet dat het niet lekker hoeft te zijn! Dit recept is ideaal voor de kleine keuken aan boord. Vandaag op het menu: gehakt-groenteschotel uit één pan.
Benodigdheden
- 1 grote koekenpan of hapjespan met deksel
- Lepel of spatel
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 g rundergehakt
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 aardappelen, in kleine blokjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 1 paprika, in blokjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout
- 2 el olijfolie of boter
- (optioneel) een scheutje tomatenketchup of een lepel tomatenpuree voor extra smaak
Bereidingswijze
- Verhit olie in de pan en bak het gehakt rul.
- Voeg de ui en knoflook toe, bak 2 minuten mee.
- Doe de aardappelblokjes, wortel en paprika in de pan.
- Voeg paprikapoeder, komijn, peper en zout toe.
- Roer alles goed door en voeg een klein scheutje water toe (ongeveer 50 ml).
- Doe een deksel op de pan en laat het geheel 15–20 minuten zachtjes garen tot de aardappeltjes gaar zijn.
- Proef en breng op smaak. Voeg eventueel wat ketchup of tomatenpuree toe voor een rijkere saus.
Culinair
- Adobe Stock